Místo řízků smažím toto šťavnaté kuře v těstíčku na pánvi. Rychlá večeře za 30 minut. Na nudnou strouhanku zapomeňte

šťavnaté kuřecí maso

Spousta lidí dnes preferuje rychlé recepty k obědu. Pomáhá jim to získat nějaký čas navíc, který využijí jinde. Díky tomuto receptu připravíte skvělý oběd za pár minut.

Kuřecí maso je jedno z nejvíce používaných druhů masa, když si lidé vaří sami doma. Spoustu lidí má v oblibě obyčejný kuřecí řízek či kuřecí plátek s broskví. Tato jídla však po čase omrzí a lidé hledají inspiraci, co dalšího by z kuřecího masa mohli uvařit. Díky tomuto receptu vyzkoušíte výborné a šťavnaté kuřecí maso tak, jak jste jej ještě neznali.

Co budete potřebovat

  • 2 ks kuřecích prsou
  • 50 g tvrdého sýra
  • 3 ks vajec
  • 3 polévkové lžíce mouky
  • 1 balení zakysané smetany
  • 0,5 lžičky soli
  • 0,5 lžičky sušeného česneku
  • mletý pepř dle chuti
  • 1 lžička sušené petržele
  • svazek kopru
  • rostlinný olej na smažení

směs masa a smetany

Očistěte si kuřecí

Základem tohoto receptu je kuřecí maso. Kuřecí plátky si tedy vyjměte z obalu, důkladně omyjte vodou a poté si je položte na destičku. Za pomocí nože je poté očistěte a dejte do misky. Do misky ke kuřecímu masu dále rozklepněte vejce a nalijte zakysanou smetanu. Nakonec maso posypte sušenou petrželkou a nasekejte do směsi ještě kopr. Vše pak důkladně promíchejte.

smažící se kousky masa

Směs musíte dochutit

Po promíchání je nadále zapotřebí do této směsi ještě přidat koření, abyste jí řádně dochutili. Do mísy ke kuřecímu tedy ještě přidejte sušený česnek, sůl a pepř a opět vše důkladně promíchejte. Nakonec do směsi přisypte mouku, aby se vám kuřecí maso obalilo a vzniklo těsto, které bude na povrchu masa. Toto těstíčko dodá masu skvělou chuť.

hotové šťavnaté kuřecí řízky

Nakonec přidejte sýr

Připravte si pánev, na které budete maso smažit. Do pánve nalijte dostatečné množství oleje a rozpalte jej. Na struhadle si nastrouhejte sýr, který ještě přisypejte do masové směsi a promíchejte jí. Nakonec dejte jednotlivé kusy masa na pánev a z obou stran je osmažte dozlatova. Poté plotýnku s pánví vypněte, kusy masa vyjměte a máte hotovo. Jako ideální příloha k tomuto jídlu jsou vařené brambory ve slupce, které vám vytvoří naprosto chutný pokrm.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]