Nejlahodnější salát z čínského zelí, po kterém kila doslova mizí před očima

zeleninový salát

Pokud se chystáte obměnit svůj jídelníček, abyste své tělo připravili na letošní plavkovou sezónu, připravte si jednoduchý a lehký salát z čínského zelí.

Léto se blíží a začíná období, kdy myslíme na svou figuru, jak asi bude letos vypadat v plavkách. Z toho důvodu přecházíme ze zimní stravy na letní, to znamená, že místo sytých a těžkých jídel dáváme přednost lehkým pokrmům, například salátům. Abyste však netočili dokola stále stejná jídla, zkuste své kuchařské umění rozšířit o další recept.

V hlavní roli zelí

Zelí je důležitým zdrojem vlákniny a obsahuje spoustu vitamínů. Pamatujte si, že Asiaté jedí zelí neustále a podívejte, jak mladě vypadají i v pokročilém věku. Zelí je velice oblíbenou surovinou už po staletí. Jedli jej jak chudí, tak i bohatí. V 18. století se začalo přidávat i do salátů. A na jeden takový je zde recept.

Co budete potřebovat:

  • 400 g čínského zelí
  • 180 g konzervovaného hrášku
  • 1 mrkev
  • 1 stroužek česneku
  • 4 PL zakysané smetany
  • špetku soli

Tato obláčková velikonoční buchta je v naší rodině vrcholem celých svátků. Stačí 3 ingredience

Příprava:

Není snad nic jednoduššího než příprava salátu. Čínské zelí stačí pokrájet nadrobno a vhodit do větší mísy, aby se vám salát dobře míchal a nic nevypadávalo ven. Přidejte konzervovaný hrášek, oloupanou a na nudličky nakrájenou mrkev. Popřípadě ji do salátu můžete i nastrouhat na dlouhé tenké proužky pomocí škrabky. Drcený česnek a sůl.

zeleninový salát

Všechnu zeleninu pečlivě promíchejte, než přidáte zakysanou smetanu. Opět zamíchejte, aby se všechny suroviny a chutě krásně spojily. Pokud nemáte chuť na tak dietní verzi, místo zakysané smetany můžete použít i majonézu. Lepší je však domácí, protože je o dost zdravější než kupovaná z obchodu. Vznikne vám jednoduchý a lehký salát, kam můžete přidat i bylinky k dochucení, budete-li chtít.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*