Tato obláčková velikonoční buchta je v naší rodině vrcholem celých svátků. Stačí 3 ingredience

Cukroví neodmyslitelně patří k Vánocům, beránek zase k Velikonocům. Na tyto svátky, kterými vítáme jaro, si můžeme přichystat i chutnou buchtu rozplývající se na jazyku.

Výhodou receptu na velikonoční buchtu je to, že je nejen velmi snadný, ale také na přípravu nejsou potřeba žádné speciální ingredience. Výsledný pokrm ale rozhodně překvapí a ozdobí sváteční stůl, kterým vítáme nejen blížící se jaro, ale i přicházející koledníky. Na celém receptu je skvělé i to, že jeho příprava, včetně pečení, nezabere více než hodinu.

Ingredience potřebné na přípravu velikonočních buchty:

  • 130 mililitrů mléka
  • 100 gramů smetanového sýra
  • 100 gramů máslo
  • 8 žloutků
  • 60 gramů mouky
  • 60 gramů kukuřičného škrobu
  • 8 bílků
  • 130 gramů cukru
  • papír na pečení
  • moučkový cukr

Příprava tohoto dezertu je jednoduchá, jeho chuť ale ohromí

Jako první si předehřejeme troubu, kterou nastavíme na 160 stupňů. Na sporák si umístíme hrnec, do kterého dáme mléko, smetanový sýr a máslo. Směs surovin hřejeme tak dlouho, dokud se nezačnou rozpouštět a nevytvoří jednotnou hmotu. Tu sundáme ze sporáku a necháme vychladnout.

Tvarohový dezert

Za tento lahodný dort s nadýchaným těstem a tvarohovým krémem mě vždy chválí celá rodina

Do vzniklé hmoty dáme sypké suroviny

Do hmoty, kterou máme v hrnci, za stálého míchání přidáme také žloutky, mouku a kukuřičný škrob. Je zapotřebí směs neustále míchat, abychom předešli vzniku hrudek. Ve vedlejší míse si vyšleháme sníh z odložených bílků, do něho postupně zamícháme také cukr. Bílkovou směs pomalu a postupně vmícháme do směsi žloutků a mouky.

Směs dáme na pekáč a máme hotovo

Hotovou směs umístíme na připravený plech, který je obohacen o pečící papír. Takto připravený plech dáme do plechu většího, který je naplněn vodou. Buchta, která se bude připravovat na vodní lázni, se nakonec bude rozplývat na jazyku. Oba dva plechy vložíme do trouby a pečeme tak dlouho, dokud povrch buchty nechytne zlatou barvu. Před samotným servírováním můžeme buchtu zaprášit moučkovým cukrem.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*