Lahodná a sladká pěna, připravená z jahod

Fotografie: Pexels

Příprava dezertu nemusí být nijak náročná. Dokonce se můžeme vyhnout i pečení, a přesto si pochutnat. Pojďte se s námi podívat na rychlý a snadný postup, jak si připravit lahodné občerstvení z jahod. 

Často se nám stane, že nás honí takzvaná mlsná. Přesto se ale bráníme tomu, abychom si něco sladkého dali. Dá se to vyřešit jednoduchým a chutným dezertem, který si připravíme sami doma. Výčitky tak můžeme mít mnohem menší, než kdybychom narychlo snědli koupenou tyčinku. A pokud jste milovníky čokolády, na konci článku budete přímo nadšeni a začnou se vám sbíhat sliny. 

Fotografie: Pexels

Hlavní ingrediencí jsou jahody

Na přípravu lahodné jahodové pěny budeme potřebovat 250 gramů jahod, 60 gramů cukru a 2 bílky. Jahody doporučujeme domácí, z vlastní zahrádky, jejich chuť je totiž naprosto jedinečná. Použít můžeme ale i jahody mražené, díky nim bude vzniklá pěna více osvěžující. 

Fotografie: Pexels

Jahody vložíme do mixéru a uděláme z nich jemnou kaši. Tu si následně přemístíme do misky, kde ji smícháme s vaječnými bílky a připraveným cukrem. Směs následně důkladně promíchání, ideální je vzít si na pomoc ruční šlehač. Směs mícháme tak dlouho, dokud nám nevznikne nadýchaný krém. Jakmile je jahodová pěna vyšlehaná do hladké směsi, umístíme ji do lednice. Podáváme ji v ozdobných skleničkách s nastrouhanou čokoládou.

Speciální recept pro závisláky na čokoládě

Pokud máte raději než jahody čokoládu, máme speciální verzi tohoto skvostného receptu i pro vás. Na přípravu čokoládové pěny budete potřebovat 40 gramů másla, 4 vejce, 200 gramů hořké čokolády a 200 mililitrů smetany ke šlehání. Připravíme si jednoduchou vodní lázeň a to umístěním misky do hrnce s teplou vodou. Do misky následně vložíme nasekanou čokoládu a počkáme, až se rozteče. Jakmile bude čokoláda tekutá, přidáme k ní 6 lžic vody a máslo a důkladně promícháme. Vzniklo směs dáme vedle plotny a počkáme až vychladne. 

Fotografie: Pexels

V druhé misce si vyšleháme 4 žloutky a 4 lžičky cukru. Šleháme do té doby, dokud nám nevnikne jemná pěna. Takto vzniklý žloutkový krém následně přidáme do misky se studenou čokoládou. Vše důkladně promícháme a následně přidáme bílky a smetanu. Celou směs mícháme do té doby, dokud nám nevznikne čokoládová pěna. Směs necháme minimálně hodinu vychladit v lednici. Podáváme v ozdobné vysoké sklenici, zdobené čerstvým ovocem. 

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]