Obyčejné droždí nalezne své uplatnění i při pěstování jahod jako součást zálivky

Také na své zahradě pěstujete jahody a také toužíte po opravdu velmi bohaté úrodě? Pokud ano, podívejte se na náš zajímavý trik se zaléváním. Pokud je nebudete zalévat jenom vodou, ale použijete tento unikátní roztok, dostaví se výrazný úspěch spojený se znásobením vaší sklizně.

Unikátní a jednoduché přírodní hnojivo

Stačí jahody tímto roztokem zalít a rázem dostanou vše, co mají mít. Tento roztok obsahuje mnoho vitamínů skupiny B, dále obsahuje také fosfor, dále je to dusík, ale třeba i méně známý auxin a další. Po zalití dojde k tomu, že si jahody vytvoří kvalitnější a silnější kořeny, což se podepíše také na vzhledu rostliny a na tom, že bude i méně náchylná na nemoci a škůdce. A stane se i to hlavní. Bude plodit více, než jste zvyklí.

Je nejvyšší čas

A kdy tímto roztokem své jahody zalévat? Musíme říci, že právě nyní k tomu nastal ten nejlepší čas. Ten je v době přelomu dubna a května. A další čas nastane ve chvíli, kdy jahody začínají kvést. Je proto na místě se nejenom seznámit se složením tohoto roztoku, ale je na místě se také podívat na to, jak ho nachystat.

Je to jednodušší, než si myslíte

Unikátní složkou tohoto přírodního hnojiva na jahody totiž není nic jiného, než obyčejné droždí. Ano, přesně takové, které se běžně používá třeba na pečení jakéhokoliv slaného pečiva, nebo dezertů. Konkrétně budete potřebovat:

  • 50 g čerstvého droždí
  • 1 litr teplé vody
  • 1 lžíci cukru

Když máte vše nachystáno, tak dané tři suroviny rozmíchejte v nádobě. Takto ji nechte stát při pokojové teplotě po dobu zhruba 24 hodin. Nikdy ji však pevně nezakrývejte, jelikož by mohlo bouchnout. Po 24 hodinách vezměte další 4 litry vody a danou směs nařeďte.

A máte hotovo. Váš roztok na jahody už stačí jenom použít. A to tak, že s ním jahody zaléváte tak, jak jste zvyklí. Směs pěti litrů by měla dát zhruba na 10 běžných dospělých keřů jahod. Takto poprvé zalijte na přelomu dubna a května a podruhé ve chvíli, kdy jahody budou mít květ.

Fotografie: Houseplant

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]