Recept od mistra zmrzlináře: Domácí čokoládová zmrzka připravená pouze ze 3 ingrediencí! Lepší jste v životě nejedli

Zmrzlina je hlavně v létě důležitá pochutina, bez které si člověk nejteplejší měsíce v roce skoro ani nedokáže představit. Udělejte si tuto domácí a nebudete chtít žádnou jinou. 

Domácí zmrzlina s čokoládovou příchutí je dokonalou příležitostí, jak si můžete zpestřit jinak obyčejný den. Jakmile je totiž takové vedro, že se vám ani ven nechce, jelikož byste docela jistě riskovali úpal, tak je třeba vymyslet náhradní program. Tím může být i domácká tvorba této pochoutky, která je jednak rychlá a jednak také docela jednoduchá. I proto je velkou výhodou si na pomoc přizvat děti. A pokud vás její příchuť omrzí, není nic snadnějšího, než ji nahradit za jinou.

Ingredience, které budete potřebovat na přípravu:

  • Smetana ke šlehání – 480 ml
  • Kondenzované mléko slazené – 400 g
  • Kakaový prášek – 60 g

Nalijte smetanu ke šlehání do větší mísy a šlehejte ji, dokud vám nezačne tvořit kopečky. Přilijte k ní kondenzované mléko a pokračujte ve šlehání. Nakonec přisypejte i kakaový prášek, dále pokračujte ve šlehání a přestaňte až v momentě, kdy se všechny suroviny důkladně propojí.

Poté směs přelijte do uzavíratelné nádoby, ve které necháte zmrzlinu zatuhnout. Přikryjte ji potravinářskou fólií, zavřete ji a nechejte zmrzlinu přes noc v lednici. Následně ji můžete podávat, dobrou chuť!