Tento geniálně lahodný dezert je tak chuťově výrazný díky ingredienci, kterou podceňuje většina lidí

Cuketová buchta

Neuvěřitelně jemný a chutný dezert připravíme z ingredience, do které bychom to neřekli. Ideální recept, který se hodí hlavně na letní období.

Zdá se to jako nepředstavitelné, ale i ze zeleniny, do které bychom to předem neřekli, se dá připravit lahodný dezert. Jeho chuť je naprosto úchvatná a jemnost tohoto dezertu nás překvapí. Hosté budou překvapeni, až se dozví, že hlavní surovinou, kterou na přípravu dezertu potřebujete, je cuketa.

Ingredience potřebné na přípravu cuketového dezertu:

  • 150 gramů hořké čokolády
  • 100 gramů cukru (ideálně moučkový)
  • 140 gramů jablečného pyré
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 130 gramů hladké mouky
  • ½ lžičky soli
  • ¾ lžičky jedlé sody
  • 30 gramů kakaa
  • 200 gramů nastrouhané cukety

Cuketová buchta

Vodní lázeň nebo mikrovlnná trouba jsou potřebnými pomocníky

Chcete-li si připravit neodolatelně chutný čokoládový dort z cukety, začněte tím, že čokoládu nakrájíte na drobné kousky a umístěte do misky. Poté čokoládu buď roztavte v mikrovlnné troubě, nebo ji umístěte nad vodní lázeň a nechte zvolna tát. Jakmile je čokoláda roztavená, odstavte ji stranou, aby mírně vychladla.

Koláč z jablek

Tento lahodný jablečný koláč dělám vždy, když čekám na výplatu. U manžela s ním vždy zaboduji

Cuketová buchta

Zeleninu přeměníme na sladké těsto

Ve velké míse smíchejte cukr, jablečný protlak, vejce a vanilkový extrakt do hladka. Postupně přidejte prosátou mouku, sůl, jedlou sodu a kakao, a vše důkladně promíchejte. Do této směsi vmíchejte nastrouhanou cuketu, která dodá těstu vlhkost. Následně přilijte roztavenou čokoládu a celou směs lehce promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

Cuketová buchta

Cuketa dodá těstu nečekanou vláčnost, výsledek nás překvapí

Připravené těsto přelijte do vymazané a moukou vysypané čtvercové formy o rozměru 20×20 cm a povrch těsta rovnoměrně rozetřete. Dort pečte v troubě předehřáté na 175 °C po dobu přibližně 40 minut. Po upečení dort vyjměte z trouby a nechte ho ve formě zcela vychladnout. Nyní je možné dezert podávat ke kávě nebo odpolednímu čaji.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*