Když jsem dostala recept na tuto roládu, už jsem nikdy nedělala jinou

Už nevíte, jaký moučník byste měli připravit, aby se vám recepty stále neopakovaly dokola? Bábovka i štrůdl vás již nudí? Vyzkoušejte roládu!

Rolády jsou velmi oblíbeným dezertem už od dob našich babiček. Bohužel však bývají v dnešní době často zatracovány, jelikož se zdá, že je jejich příprava složitá a časově náročná. My vás ale vyvedeme z omylu, protože to vůbec není pravda. Naše roláda se dá zvládnout i v případě, že si nejste v cukrařině příliš jistí. Není na ní nic složitého, a navíc, při podávání vypadá velice efektně.

Roláda dvou barev

Připravili jsme si pro vás velmi snadný recept na úžasně vláčnou dvoubarevnou roládu se vanilkovou náplní a čokoládovou polevou. Bude vám velmi chutnat a navíc je krásná na pohled. Pro její přípravu budete potřebovat následující ingredience:

Těsto

  • vejce  –  6 ks
  • cukr  –  6 lžic
  • olej  –  2 lžíce
  • čokoládový puding  –  1 balení

Krém

  • smetana  –  325 ml
  • mléko  –  150 ml
  • vanilkový puding  –  1 sáček
Fotografie: Pexels

Poleva

  • hořká čokoláda  –  150 g
  • máslo  –  75 g

Postup přípravy rolády

Nejprve je nutné připravit si těsto. Vezměte si vajíčka, oddělte bílky od žloutků a bílky v míse vyšlehejte mixérem sníh. To, že máte vyšleháno správně poznáte tak, že vám sníh bude tvořit jeden celek a při obracení misky vzhůru se vám nevyklopí.

Následně k bílkům přimíchejte cukr a rozkvedlané žloutky. Pozor, teď již míchejte ručně, a to do té doby, dokud se všechny ingredience krásně nespojí v jednotnou směs. Jakmile budete hotovi, přidejte čokoládový puding.

Fotografie: Freepik

Nyní je čas zapnout troubu na 200 stupňů Celsia. Vezměte si plech, který vystelete pečícím papírem a těsto na něj nalejte. Jedině tak se vám zespod nepřipálí. Pokud neholdujete pečícím papírům, postačí, když si plech vymažete tukem, případě můžete použít silikonovou podložku. Dbejte na to, aby bylo těsto rozetřeno po celém povrchu stejnoměrně. Plech s těstem můžete dát péct asi na 20 minut.

Jakmile se vám peče roládový korpus, můžete začít připravovat vanilkový krém. Vezměte si mísu, do které nalejete smetanu. Poté přidáte mléko a vanilkový puding v prášku. Vše důkladně promíchejte a dejte zahřát na sporák nebo do mikrovlnné trouby. Měl by vám vzniknout jemný vanilkový krém.

Po upečení na těsto naneste vanilkový krém opět tak, aby byl po celém povrchu těsta rovnoměrně rozetřený a roládu jednoduše zarolujte. Rolovat musíte vždy delší stranu. Jakmile budete mít hotovo, připravte si čokoládovou polevu. Rozpustíte si hořkou čokoládu a máslo, ve vodní lázni. Můžete ji zjemnit troškou smetany nebo mléka. Poté roládu polevou ozdobte. Roládu nechte chvíli zchladnout a můžete začít servírovat. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]