Čokoládou zalitá buchta plněná ořechovým krémem: Do piškotového těsta přidám 1 ingredienci navíc, která ovlivní výslednou chuť

Pokud máte chuť na pečení nebo nějakou sladkost, vyzkoušejte například jemnou buchtu plněnou oříškovým krémem, na kterou se nakonec dává čokoládová poleva. 

V případě, že čekáte návštěvu nebo si jen chcete upéct něco dobrého, máte možnost vyzkoušet recept na tuto buchtu. Ten jistě potěší milovníky oříšků nebo čokolády, protože je tato surovina součástí daného dezertu. Dobrou zprávou je, že příprava není nijak složitá a nezabere ani mnoho času.

Suroviny, které budete potřebovat

  • 5 ks vejce
  • 5 lžic mouka
  • 5 lžic cukr

Krém: 

  • 250 g máslo
  • 120 g cukr
  • 200 g mleté vlašské ořechy
  • 200 ml mléko
  • 1 lžíce škrob

Poleva:

  • 150 g hořká čokoláda
  • 75 ml mléko

Jednoduchý postup přípravy

Pokud byste čekali, že buchta s ořechovým krémem a čokoládovou polevou bude nějak složitá na přípravu, tak se nemusíte obávat. Začněte tím, že si nachystáte všechny potřebné ingredience a následně se pustíte do práce s vajíčky. Ty rozklepněte a do jednotlivých misek si oddělte žloutky od bílků.

Fotografie: Pixabay

Ve větší misce vyšlehejte elektrickým šlehačem bílky a přidejte k nim jednu lžíci cukru. Cukr se musí při šlehání postupně rozpustit. Poté zpracujte žloutky tak, že je vidličkou lehce vyšleháte se špetkou soli a následně je přidejte k bílkům s cukrem. Všechny ingredience nakonec šlehejte ještě 30 vteřin a poté promíchejte lžící.

Připravte a dejte péct těsto

Plech, v němž budete buchtu péct, by měl mít asi 25 × 35 cm. Vymažte jej olejem a vysypte jej hrubou moukou. Abyste si ušetřili práci, můžete použít pečící papír a poté není příliš mnoho práce s umýváním plechu. Těsto vylijte na plech a uhlaďte, aby bylo všude stejně vysoké. Troubu si předehřejte předem na 170 °C a dejte péct. Doba pečení by měla být do té doby, dokud těsto nezezlátne. To trvá přibližně 25 minut, ale raději vyzkoušejte, zda je vše hotovo, pomocí párátka.

Příprava oříškového krému

Vyberte si mezi nádobím hrnec, jež má silné dno a vložte do něj vlašské ořechy, škrob a cukr. Vše začněte ohřívat a postupně přilévejte mléko. Tuto směs je potřeba míchat tak dlouho, dokud nezhoustne. Následně jej nechte vychladnout a v misce vyšlehejte změklé máslo, které poté přidejte ke směsi a vše zamíchejte. Nakonec tento oříškový krém naneste na vychladlé těsto.

Fotografie: Pixabay

Dokončete buchtu s ořechovým krémem

Jakmile nanesete krém na těsto, vložte buchtu do lednice na půl hodiny a připravte si polevu. Čokoládu rozpusťte nejlépe ve vodní lázni, ale vyzkoušet můžete i postupné rozpouštění pomocí mikrovlnné trouby. K čokoládě přidejte trochu mléka a neustále míchejte. Poté si vyndejte buchtu z lednice a nalijte na ní čokoládovou polevu.