Češi a Slováci se zamilovali do tohoto UNIVERZÁLNÍHO čokoládového krému. Hodí se na koláče, palačinky, buchty, koblihy a jakékoliv další dezerty. Lepší recept neexistuje

Čokoládové krémy jsou v dortech opravdu oblíbené. Naučte se tento, který se kromě dortů hodí také na každý koláč, který budete připravovat.

Postup na přípravu je jednoduchý, a navíc budete potřebovat opravdu jen pár základních ingrediencí. Krém je skvělý v tom, že ho můžete uchovat v lednici osm až dvanáct dnů a v mrazáku vám vydrží dokonce dva měsíce. Výroba je přitom časově nenáročná a krém je levnou záležitostí, jelikož jsou na něj potřeba pouhé čtyři suroviny, které navíc pravděpodobně ve své kuchyni již máte.

Co budete potřebovat

Pro přípravu tohoto jednoduchého a lahodného krému budete potřebovat slazené kondenzované mléko. Stačit bude jedna plechovka. Dále je třeba připravit 500 mililitrů mléka, 250 gramů hořké a 300 gamů mléčné čokolády a 100 gramů kakaa. Připravte si pánev a nalijte do ní kondenzované mléko. Přidejte do něj kakaový prášek a poté směs důkladně promíchejte.

Důležité je, aby se nevytvořily hrudky. Nakonec přidejte také mléko a pokračujte v míchání směsi stěrkou. Přestaňte ve chvíli, kdy se všechny přísady dokonale spojí dohromady. Následně dejte pánev na sporák a pokračujte v míchání. Je to velmi důležité, jelikož jinak by se vám krém mohl srazit a nefungoval by již tak, jak vy budete potřebovat. Vařte na mírném ohni.

Smetanu povařte

Jakmile se smetana začne vařit, nechte ji ještě pět minut a poté přidejte hořkou a mléčnou čokoládu a neustále míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí a nevytvoří se zbytkem surovin homogenní hmotu.

Potom můžete krém sundat z ohně. Následně ho přelijte z pánve do čisté misky a přikryjte potravinářskou fólií. Nyní je nutné nechat krém opravdu dokonale vychladit. Studený krém bude hustý.

Díky hutnosti krému bude skvěle držet na dortu nebo koláči. Natírat ho můžete stěrkou nebo lžící, ale můžete použít také cukrářský sáček a dort tak nazdobit. Krém bude mít nádherně plnou čokoládovou chuť a díky slazenému kondenzovanému mléku bude také příjemně sladký. Pokud vám zbyde a nebudete ho chtít dál uchovávat, můžete nadrtit piškoty a udělat s krémem nepečené koule.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]