Jen 7 lžic a vše smíchat v mixéru: Ochutnejte delikátní recept na dortík plný čokolády! Je tak vláčný a jemný, že se doslova rozplývá na jazyku

Každý si rád jednou za čas dá nějakou pořádnou sladkost, která není jen tak obyčejná. To je dobrý důvod, proč byste si mohli připravit tyto kakaové řezy.

Jak dlouho to je, co jste pekli nějakou pořádnou buchtu či například řez? Pro mnoho lidí je pečení a tvoření jídla dobrá odpočinková aktivita, která jim dodá energii do dalšího dne. Navíc jakmile řez doděláte, chutná daleko lépe, když víte přesně, jaké ingredience jste do něj použili a kolik snahy jste vynaložili. A nakonec si šplhnete i u svého okolí, až si budou pochutnávat s vámi.

Ingredience a postup přípravy těsta

Na těsto budete potřebovat:

  • Sedm lžic mléka
  • Dvě lžíce kakaa
  • Sedm lžic rostlinného oleje
  • Jedna lžíce jablečného octa
  • Jedna lžička vanilkové esence
  • Sedm lžic hladké mouky
  • Patnáct gramů prášku do pečiva
  • Dvě vejce
  • Sedm lžic cukru
  • Jedna lžička soli
  • Mixér
  • Hlubokou mísu
  • Sítko
  • Metličku
  • Formu na pečení
Fotografie: Pixabay

Na krém budete potřebovat:

  • Štyři sáčky od Créme Olé od Dr. Oetker
  • Sto mililitrů mléka
  • Sedmdesát gramů tmavé čokolády
  • Elektrický šlehač
  • Misku

Na sirup budete potřebovat:

  • Dvě lžičky instantní kávy dle vašeho výběru
  • Tři sta mililitrů vody

Na polevu budete potřebovat:

  • Dvě stě gramů tmavé čokolády
  • Dva hrnky mléka

Vezměte si mixér a vyklepněte do něj dvě vejce, smíchejte s cukrem, olejem, mlékem, jablečným octem a vanilkovou esencí. Nyní můžete mixér zapnout a vše dohromady rozmixovat do spojené směsi. Tu přelijte do misky a přes síto prosejte mouku, prášek do pečiva, kakao a sůl, aby se vám neutvořily hrudky. Metličkou vše rozmíchejte do hladké a tekuté směsi.

Jednoduchý na přípravu a chutný

Formu na pečení vytřete změklým máslem a vsypejte do ní trochu mouky, aby se vám dezert nelepil. Troubu si rozehřejte na 180 stupňů. Do plechu vlijte celou směs a dejte zapéct na dvacet až třicet minut, kontrolovat můžete špejlí. Když ji zapíchnete doprostřed a vytáhnete čistou, máte dopečeno. Během pečení těsta máte ideální čas na rychlou přípravu krému.

Všechny čtyři sáčky krému smíchejte se studeným mlékem, vezměte si šlehač a ušlehejte, dokud nedostanou tvar pevné pěny. Čokoládu rozpusťte například za pomocí vodní lázně a do krému vmíchejte. Těsto po upečení celé rozpíchejte a připravte si silnou kávu, ze které budete mít sirup. Zalijte s ní celé těsto a nechejte jej pořádně vsáknout. Potřete korpus čokoládovým krémem a vrhněte se na přípravu polevy.

Čokoládu můžete rozpustit opět ve vodní lázni a přilijte k ní mléko. Dejte si záležet na smíchání hladké a lesklé směsi, musí vypadat dobře, jelikož je to závěr celého dezertu a půjde nejvíc vidět. Povrch můžete libovolně posypat cukrářským zdobením, nebo prostě jen nechat tak. Celý dezert nechejte ztuhnout v lednici nejlépe několik hodin, kldině i celou noc. Poté můžete s chutí podávat třeba ke kávě. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]