Rychlý novoroční dezert bez pečení: Vytvořte si čokoládovou střechu ve tvaru trojúhelníku. Na Silvestra nebudete litovat

Udělat si doma nějaký dezert občas trvá pár hodin. V tomto případě je ale možné mít dobrotu do pár minut. Nepotřebujete moc ingrediencí a nemusí se péct.

Mnoho lidí moc dobře ví, že domácí dezerty jsou velmi dobré a v obchodě je člověk jen tak nekoupí. Pokud jste už tedy někdy měli domácí dezert, který vám hodně chutnal, jistě máte nějaký seznam svých nejoblíbenějších jídel. Tento dezert se nemusí péct, je plný čokolády s banány a také je velká pravděpodobnost, že si jej zařadíte do seznamu oblíbených dezertů.

Ingredience, které budete potřebovat

Na tomto dezertu je skvělé to, že jej nemusíte péct. Ušetříte tedy finance za energie a zároveň i čas, který byste museli trávit tím, že budete hlídat dezert v troubě, aby se správně upekl. Na tento banánový zákusek s čokoládou si připravte:

  • 6 ks banánů
  • 1 / 2 lžičky vanilkové esence
  • 200 g tvaroh
  • 1 PL cukr
  • 200 g smetanový sýr
  • 150 g hořká čokoláda

Pusťte se do práce

Před tím, než se pustíte do otevírání surovin a jejich míchání, zkontrolujte si, že máte opravdu vše, co potřebujete. Bylo by škoda, kdybyste v polovině příprav zjistili, že nemáte správný produkt a budete muset rychle do obchodu. Pokud máte vše, můžete se pustit do práce, ale nemusíte se bát, že by vás čekalo něco náročného.

Vezměte si k ruce celou čokoládu a rozdělte si ji na menší kousky. Poté si připravte vodní lázeň a veškeré kousky čokolády v ní rozpusťte. Poté čokoládu dejte pryč z plotýnky a nechte ji pomalu vychladnout na pokojovou teplotu. Mezitím si v míse smíchejte tvaroh, krystalový cukr a vanilkový cukr.

Když budete mít v míse nachystané všechny suroviny, vezměte k ruce ruční šlehač a všechny ingredience vyšlehejte. Vše šlehejte, dokud vám nevznikne hezká hladká hmota. Poté si do tohoto krému přidejte smetanový sýr a čokoládovou polevu. Opět všechny ingredience vyšlehejte dohladka.

Protože už máte rozpuštěnou čokoládu a připravenou čokoládovou směs, přichází na řadu práce s banány. Ty jednoduše oloupejte ze slupek a odřízněte oba jejich konce tak, aby byly banány na konci krásně hladké. Následně si připravte tácek / talíř nebo nádobí, na kterém chcete nakonec dezert mít. Na tento kousek nádobí natřete menší vrstvu ušlehaného krému a poté na krém položte 3 banány.

Jelikož už jste se dostali do fáze, ve které stačí pouze dát dohromady celý dezert, nyní můžete na povrch banánů nanést další krém. Na tuto vrstvu položte další 2 oloupané banány a opět je pomažte krémem. Nyní budete vytvářet poslední řadu, protože opět stačí položit 1 banán a zakrýt ho čokoládovým krémem. Tímto postupem se vám vytvoří tvar trojúhelníku a zbývá dezert už jen dozdobit. To můžete udělat drcenými oříšky, piškoty a přelít rozpuštěnou čokoládou.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*