Teta mi ukázala geniální využití cedníku, díky kterému udělám lahodný čokoládový dort do 10 minut

Dvoubarevný dort

Málokoho by napadlo, že i cedník se dá považovat za všestranné kuchyňské nádobí. S jeho pomocí můžeme připravit například dvoubarevný dort.

Nepečené dorty jsou velmi oblíbené a to hlavně proto, že jsou považovány za méně náročné. To ale rozhodně neznamená, že by měly být také méně chutné, naopak. I nepečený dort dokáže překvapit svojí výslednou chutí, o to větší může překvapení být ve chvíli, kdy i na jeho přípravu sáhneme po neobvyklé pomůcce. V případě přípravy dvojbarevného dortu je touto pomůckou cedník.

Ingredience potřebné na přípravu dvojbarevného dortu:

  • sušenky – 300 gramů
  • rozpuštěné máslo – 200 gramů
  • mléko — 2,2 litru (2 litry + 200 mililitrů)
  • cukr – 100 gramů
  • suchá směs na vanilkový pudink – 120 gramů
  • hořká čokoláda – 200 gramů

Dort ze sušenek a pudinku

Korpus vytvoříme za pomoci sušenek

Na přípravu korpusu, který tvoří základ dortu, budeme potřebovat sušenky a mixér. S jeho pomocí sušenky rozdrtíme, jakmile jsou z nich jen malé drobky, tak je smícháme s rozpuštěným máslem. Tuto směs přemístíme na dno formy na dorty, ideálně o průměru 23 cm. Korpusový základ vyrovnáme a formu i s obsahem umístíme na 30 minut do ledničky.

Dort z listového těsta

Pokud máte doma trochu jablek a skořice, uložte si tento recept. Úžasný dort je hotový během okamžiku

Dvoubarevný dort

Vrhneme se na tvorbu dortové náplně

Během toho, co nám bude směs v ledničce tuhnout, připravíme si zbytek dortu. V misce si smícháme 200 mililitrů mléka spolu s cukrem a směsí na vanilkový pudink. Do většího hrnce nalijeme 2 litry mléka, které na sporáku zahřejeme. Směs s pudinkem přelijeme do hrnce s horkým mlékem a na mírném ohni vaříme 10 minut. Jakmile máme jednotnou hmotu bez hrudek, rozdělíme ji na dvě stejné části.

Dvoubarevný dort

Pudinkové směsi od sebe barevně odlišíme

Do jedné poloviny výsledné směsi přidáme hořkou čokoládu. Směs mícháme tak dlouho, dokud se nám čokoláda zcela nerozpustí a směs tak nezíská tmavou barvu. Nyní je načase vyndat si z ledničky korpus a vzít si k ruce cedník. Ten umístíme nad připravený korpus a střídavě do něho lijeme tmavou a světlou pudinkovou směs. Díky cedníku nám tak vznikne originální vzor a dort získá velmi zajímavý vzhled. Necháme jej alespoň 2 hodiny chladit, poté ho můžeme vyjmout z formy a servírovat.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*