Pokud máte doma trochu jablek a skořice, uložte si tento recept. Úžasný dort je hotový během okamžiku

Dort z listového těsta

Skořice je všeobecně velmi oblíbeným kořením, které dokáže dodat pokrmu jedinečnou chuť. Jedná se o ideální ingredienci na přípravu skořicového rolkového dortu.

Na první pohled se příprava tohoto dezertu může zdát jako náročná, práce s ním se vám ale rozhodně vyplatí. Skořicový dort ve své finální podobě nelahodí jen našim chuťovým buňkám, ale také oku. Díky tomu dokáže snadno zaujmout a přímo rychlostí blesku zmizí z našeho stolu. A to je něco, co si přeje při přípravu pokrmu každý, aby ostatním chutnal.

Ingredience na přípravu skořicového dortu

  • 4 pláty listového těsta
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 8 lžic skořice
  • 10 červených jablek
  • 250 gramů cukru krystalu
  • 1 polévková lžíce moučkového cukru
  • 3 lžíce hladké mouky
  • vejce

Příprava lahodného dortu krok za krokem

Než se vrhneme na samotnou přípravu pokrmu, je dobré si předehřát troubu. Již to nám naznačuje, že samotné příprava dortu nebude nijak náročná a zvládneme ji doslova za pár minut. Troubu předehřejeme na 180 stupňů a vezmeme si listové těsto. To rozprostřeme na pracovní ploše a potřeme vrstvou rozpuštěného másla. Následně jej posypeme skořicí nebo skořicovým cukrem. Ujistíme se, že jsme důkladně posypali celou plochu těsta.

listové těsto

Obdobně postupujeme s dalšími plátky těsta

Takto připravené těsto umístíme na chvíli do lednice, mezitím si stejným způsobem připravíme těsta zbylá. Jakmile máme všechna 4 těsta posypaná skořicí, začneme tvořit rolky. Těsto jednoduše nařežeme na 20 stejných proužků, které postupně srolujeme. Tímto způsobem zpracujeme všechna 4 těsta a vezmeme si do ruky formu na pečení dortů. Tu je zapotřebí vymazat tukem, aby se nám výsledný pokrm nepřipálil na její povrch.

jablka koláč

Nyní již pouze kompletujeme a čekáme na výsledek

Formu začneme postupně vykládávat připravenými rolkami. Jednoduše doprostřed jednu rolku umístíme a začneme ji dokola obklopovat rolkami dalšími, dokud nám nedojdou. Nakonec je mírným tlakem přitlačíme ke dnu pekáče, aby se nám těsto mezi sebou vzájemně pospojovalo.

Nejjemnější piškotové těsto s minimem úsilí a času: Tajemný recept mé babičky mohu konečně poslat dál

Výsledný pokrm potřeme máslem a navrch poskládáme plátky oloupaných a nakrájených jablek, které jsme si obalili skořicovým cukrem. Výsledný pokrm pečeme v troubě po dobu 40 minut.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*