Luxusní dezert z jablek a krupice za 24 Kč: Tajný recept arabské královské rodiny, takhle si šmakují

Pokud zrovna čekáte návštěvu a nevíte, co jí zrovna upéct, tak rozhodně vyzkoušejte tuto jednoduchou a skvělou jablečnou buchtu.

Už dávno je známé, že ty nejjednodušší recepty bývají ty úplně nejlepší, A také to, že jablečné buchty bývají ty nejlepší. To je dobrá zpráva zejména pro ty, kteří mají doma velké množství jablek a nevědí, co s nimi. Tuto buchtu si totiž rozhodně zamilujete, protože je připravená během chvilky a tu chuť, tu zkrátka nejde popsat.

Co budete potřebovat

Na přípravu tohoto koláče nebudete potřebovat moc ingrediencí a především většinu z nich máte určitě doma. Samozřejmě můžete přidat ještě skořici a nebo rozinky, to už záleží jen na vás a na vaší chuti.

  • 130 g mouky
  • 50 g másla
  • 180 g cukru
  • 200 ml mléka
  • 160 g krupice
  • 2 polévkové lžíce citronové šťávy
  • 5 jablek
  • lžička prášku do pečiva

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si smíchejte všechny sypké produkty dohromady. Po smíchání je rozdělte na 4 stejné části. Jablka oloupejte a poté je nastrouhejte na hrubém struhadle. Nalijte do nich citronovou šťávu a rozdělte toto pyré na 3 části. Plech si vyložte pečicím papírem a na jeho povrch nasypte směs sypkých produktů. Na tu potom dejte jablečnou náplň a rovnoměrně je rozetřete po povrchu.

A tímto způsobem vytvářejte vrstvy sypké směsi a jablečné směsi. Špejlí si udělejte do dortu dírky, v 15 řadách po 10 dírkách. Mléko si ohřejte na 70 stupňů a poté v něm rozpusťte máslo. Poté koláč touto směsí přelijte a dejte do trouby na 45 minut při 180 stupních. Po upečení koláč posypte moučkovým cukrem. No a máte hotovo. Je to opravdu jednoduché a zvládne to každý. Přejeme vám dobrou chuť!