Tento jemný dezert s jablky si zamilujete na první kousnutí. Recept, který se vždy perfektně vyvede. Delikatesa jako z cukrárny

Jablíčka má rád každý, jsou sladká, ale zároveň osvěžující a navíc i hodně prospívají zdraví. Není divu, že jsou z nich takové výtečné dezerty, jako je tento koláč.

Čekáte důležitou návštěvu? Nebo jen chcete potěšit chuťové pohárky milovaných a vás samotných? Tímto koláčem své blízké ohromíte v jakékoliv situaci. Můžete jej udělat na plánovanou oslavu, jako dárek na návštěvu a nebo prostě jenom tak, abyste si na něčem pochutnali. Je lehký, chutný a sladký, ale zároveň i osvěžující, jelikož se v něm nacházejí jablka.

Ingredience a postup přípravy

Budete potřebovat:

  • Dvě vejce
  • Půlku citronu
  • Půl hrnku mouky
  • Tři jablka
  • Půl hrnku cukru
  • Půl hrnku mléka
  • Jednu lžičku prášku do pečiva
  • Mixér
  • Metličku
  • Mísu
  • Zapékací mísu
Fotografie: Unsplash

Vezměte si mísu a do té postupně vyklepněte obě vajíčka, přidejte cukr a mléko a vše dohromady promíchejte metličkou. Jablka pořádně omyjte, zvláště, pokud jste je kupovali v supermarketu. Poté je všechny zbavte stopek, jadernic a kdo chce je může i oloupat. Vložte je do mixéru a rozmixujte nadrobno. Čím jemnější budou, tím lepší, ale pokud mixér nevlastníte, určitě využijete i struhadlo. Jen to nebude tak jemné a zabere vám to více času.

Chutnat bude jak za tepla, tak za studena

Rozmixovaná (či nastrouhaná) jablka vhoďte do mísy s vejci, cukrem a mlékem a vše dohromady promíchejte. Vezměte si polovinu citronu a vymačkejte z něj šťávu.

Tou zalijte mísu se směsí z jablek, přidejte mouku a nezapomeňte na prášek do pečiva. Nyní můžete celé těsto naposledy pořádně promíchat, dělejte to tak dlouho, dokud se všechny ingredience nespojí dohromady.

Fotografie: Unsplash

Jakmile vám vznikne jednolité těsto, můžete jej nalít do zapékací mísy. Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Celé těsto ještě poklaďte kousky másla a nakrájených plátků neoloupaných jablek. Na závěr posypejte cukrem a vložte do trouby na 50 minut.

Podávání je na vás, buď můžete okamžitě a nebo až koláč vychladne. K tomu nějaké kafe či čaj a máte dokonalý zákusek k posezení s kamarádkou. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]