Jogrutový bramborový salát se stal hitem: Po tomto receptu teď šílí celé Česko

Bramborový salát patří mezi klasické pokrmy připravované v tuzemsku. Kromě Vánoc ho můžete připravovat celoročně jako základ na chlebíčcích.  

Receptů na bramborový salát je celá řada. V základu jsou shodné a liší se jen malými drobnostmi. Zajímavostí české kuchyně je skutečnost, že každá rodina se pyšní svojí verzí tohoto oblíbeného salátu. Jestliže vám rodinná verze chutná, avšak rádi byste vyzkoušeli něco nového, připravte si bramborový salát s jogurtem a zakysanou smetanou. Oproti tomu klasickému je dietnější, avšak právě proto je možná i chutnější.

Ingredience potřebné pro přípravu:

  • 30 gramů mrkve s hráškem
  • 30 gramů nakládaných okurek
  • brambory
  • 1/2 čerstvého celeru
  • 1 bílý jogurt
  • 4 kusy vajec velikosti M
  • 1 zakysaná smetana
  • 1 kus středně velké kuchyňské cibule
  • sůl, mletý černý pepř dle chuti
  • citronová šťáva dle chuti
  • med dle chuti

Postup přípravy salátu krok za krokem:

V prvním kroku přípravy uvařte připravená vejce natvrdo. Do hrnce s vroucí vodou vložte všechna 4 vejce a vařte je po dobu 7 minut. Poté kamna vypněte a vodu z vajec slijte. Uvařená vejce následně nakrájejte na kostičky (nebo můžete využít kráječ na vajíčka). Nakrájená vejce sesypte do větší mísy. V dalším kroku přípravy si k ruce vezměte cibuli, kterou nakrájejte na proužky (nebo taktéž na kostičky) a spařte ji ve vroucí vodě. (Pokud vám v salátu nevadí křupavá a aromatická cibule, můžete tento krok vynechat.)

Jako další si nachystejte kyselé okurky, které nakrájejte na půlkolečka a následně je sesypte do mísy k vejcím a cibuli. Sterilovaný hrášek s mrkví vysypte do síta a nechte chvíli okapat. Poté, co z nich dostanete maximum vody, je rovněž vysypejte o mísy k ostatním surovinám. Jako poslední si k ruce vezměte polovinu celeru, který nakrájejte na menší kostičky. Ty rovněž sesypte do mísy.

Všechny ingredience poté dle chuti osolte a o pepřete, a následně důkladně promíchejte. Jakmile máte veškerou zeleninu promíchanou, připravte si dresink. V menší misce smíchejte celý bílý jogurt s kelímkem zakysané smetany a vzniklý dresink ochuťte dle svých preferencí. Jednou z možností je do něj přidat citronovou šťávu a med. Ovšem zálivce neuškodí ani vybrané koření dle vaší chuti.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*