Když nevíte, co vařit, brambory a kuřecí maso vás vždy zachrání

Snadné, rychlé a levné recepty z brambor a kuřecího masa, když netušíte, co k obědu nebo k večeři. Hotovo máte za pár minut.

Přestože se někdy může stát, že otevřeme lednici a vidíme v ní v podstatě jen světlo, existují potraviny, které doma najdeme téměř vždycky. Ve spižírně nějakou zásobu brambor určitě máme, v mrazáku kuřecí prsa do zásoby jistě také, a cibule, sůl a pepř jsou základem každé kuchyně. Pokud nevíte, co vařit k obědu nebo k večeři, z těchto surovin můžete vždy vykouzlit jednoduché, chutné a rychlé jídlo.

Co s bramborami, masem a vejci

Máme pro vás pokrm jednoduchý na přípravu, který se stane součástí vašeho běžného domácího menu. Potěšíte nejen sebe rychlým vařením, ale i celou rodinu chutným jídlem. Budete potřebovat následující ingredience.

Fotografie: Pixabay
  • 2 brambory
  • 2 vejce
  • 1 cibule (bílá nebo červená)
  • 5 nakládaných okurek
  • 2 kuřecí prsa
  • 2 PL zakysané smetany
  • Sůl
  • Pepř
  • Hořčice
  • Koření

Brambory uvařte i se slupkou v osolené vodě. Abyste je později lépe oloupali, můžete si je naříznout. Nechte mírně vychladnout a stáhněte slupku. Nastrouhejte nahrubo včetně sýra. Cibuli si nasekejte nadrobno, okurky nakrájejte na malé kostičky. Cibuli a okurky smíchejte se zakysanou smetanou, dochuťte solí a pepřem, popřípadě přidejte oblíbené koření nebo bylinky dle chuti. Přidejte k bramborám a vejcím. Promíchejte.

Fotografie: Pixabay

Maso podélně rozkrojte a marinujte se solí a kořením. Pekáček si vymažte kouskem másla a vyložte masem. Pomažte hořčicí a na každý kousek položte bramborovou náplň. Vložte do trouby a pečte na 180 stupňů asi 15-20 minut. Pokrm můžete podávat jen tak samotný nebo se salátem či některými omáčkami.

Fotografie: Pixabay

Zapečené kuřecí maso s bramborami

Další rychlý a snadný recept, jak zpracovat kuřecí maso a brambory. Vše v jednom pekáčku a za půl hodiny máte jídlo na stole.

  • Grilované nebo vařené kuřecí maso
  • 5 středně velkých brambor
  • 300 ml zahuštěné smetany
  • 250 g zakysané smetany
  • ¼ hrnku nastrouhaného chutného sýra
Fotografie: Pixabay

Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte na tenké plátky, abyste je mohli vrstvit do pekáčku. Do něj klaďte vrstvu masa, poté brambory a opakujte, dokud suroviny nespotřebujete. Zahuštěnou smetanu smíchejte se zakysanou a nalijte do pekáče. Nahoru položte nastrouhaný tvrdý sýr.

Fotografie: Pixabay

Vložte do trouby na 180 stupňů na 30 minut, dokud sýr na povrchu krásně nezezlátne. Podávat můžete podobně jako předchozí pokrm, se salátem nebo s domácími omáčkami.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]