Zapomeňte na nudné bramboráky. Tyto plněné placky masem jsou hotové raz dva

Plněné bramborové placky jsou skvělou večeří pro celou rodinu. Příprava je rychlá, a především nenáročná.

Jakmile jsou hlavní přísadou pokrmu brambory, zaručeně s ním uspějete. Obyčejná surovina, která chutná snad každému a lze ji připravit na tisíce způsobů. Co na bramborách skutečně milujeme je to, jak jednoduše z nich můžete vykouzlit chutný pokrm. Navíc, pokud k nim přidáte kuřecí maso, vejce, sýr a nějaké bylinky, nemůžete udělat chybu. Rychlá večeře je na stole a za chvíli zůstanou jen prázdné talíře.

Suroviny na plněné bramborové placky

Níže uvedené ingredience odpovídají na 3 velké plněné bramboráky. Pokud chcete připravit chutnou večeři pro celou rodinu, a ještě pozvat sousedy, dávky raději zdvojnásobte. Záleží pak na vás, jak veliké placky uděláte, ale pamatujte, že náplň by v nich měla dobře držet, je tedy lepší zůstat u větších porcí.

  • 5 ks brambor
  • 250 g kuřecích prsou
  • 2 vejce
  • 2 PL mouky
  • 60 g sýra
  • Sůl a pepř
  • Bylinky dle vlastní chuti
Fotografie: Freepik

Postup na přípravu

Pokud jste zvyklí vařit, moc dobře víte, čím je třeba začít. Vždy cibulí. Cibuli oloupejte a nasekejte na drobné kousky. Poté vhoďte na pánev s rozpáleným olejem a smažte do zlatova. Mezitím, než se cibulka osmahne, připravte si kuřecí maso. Důkladně jej omyjte, odblaňte a nakrájejte na kostičky. Poté přidejte k cibulce na pánev. Dochuťte solí, pepřem a bylinkami.

Fotografie: Freepik

Než se maso zatáhne, oloupejte si brambory a na hrubé straně struhadla nastrouhejte. Osolte a nechte odležet na pár minut. Teď je důležité, abyste pečlivě vymačkali veškerou šťávu z brambor. Získáte tak lepší bramborovou a těsto nebude vodnaté. Nyní smíchejte s množstvím mouky a s vejci. Promíchejte, aby vzniklo konzistentní, hladké těsto.

Fotografie: Freepik

Proces plnění a smažení

Na pánev vložte trochu bramborového těsta, mírně osmažte, aby drželo tvar a přidejte na jednu polovinu hotové maso s cibulí. Posypte nastrouhaným sýrem a přikryjte druhou polovinou bramborové placky. Smažte z obou stran, dokud povrch nezezlátne. A máte hotovo! Náplň si samozřejmě můžete různě obměňovat, fantazii se meze nekladou. Můžete přidat houby, zeleninu, slaninu, co zkrátka chcete a na co zrovna máte chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]