Recept na salátek, který působí jednoduše, ale ve skutečnosti vás ohromí svou chutí

Na světe existuje tolik druhů salátů, že je občas těžké si vybrat, který byste si měli připravit. Tento má ovšem jednu výhodu, všechny jeho suroviny jsou dobře a levně sehnatelné. 

Příprava pořádného salátu není jen tak a vlastně to může být i vcelku drahá záležitost, když ho děláte z lososa či třeba z balkánského sýru. Na tomto salátu je výhodné právě to, že se dělá ze samých levných surovin, které máte z většiny běžně doma. Pokud jste na něj tedy dostali chuť a nechcete moc utratit, rozhodně neváhejte.

Ingredience, které budete na salát potřebovat:

  • Konzervovaná kukuřice – 180 g
  • Tvrdý sýr – 70 g
  • Rajčata – 2 kusy
  • Plnotučná hořčice – 1,5 lžičky
  • Zelí – 300 g
  • Zakysaná smetana – 2,5 lžíce
  • Okurka – 1 kus
  • Vejce – 3 kusy

Nejprve začněte tím, že do menšího hrnce nalijete vodu, trochu ji osolíte, dáte do ní vejce a ty následně uvaříte natvrdo. To by mělo zabrat cca 10 minut od momentu, kdy voda začne vřít. Vařená vejce nakonec oloupejte a oddělte od sebe žloutky a bílky. Bílky nakrájejte na menší kostičky a dejte je do větší mísy.

Fotografie: Freepik

Okurku oloupejte a také ji nakrájejte na menší kostičky. Přidejte ji k bílkům a nakonec dodejte i kukuřici. Zelí nakrájejte nadrobno a rajčata nakrájejte na co nejmenší kousky. Přidejte obojí do mísy ke zbytku surovin a důkladně vše promíchejte. Do menší mističky dejte žloutky a rozmačkejte je s pomocí vidličky.

Přidejte k nim hořčici, zakysanou smetanu a důkladně vše promíchejte. Přidejte tuto směs do větší mísy se zeleninou a opět vše promíchejte. Nakonec už jen nastrouhejte tvrdý sýr a přimíchejte ho do salátu také. Poté ho dejte vychladit do lednice a můžete podávat, dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]