Přes léto jíme jenom salát „Ježek“. Nikdo nečeká, že bude tak dobrý. Po prvním soustu si ho zamilují děti i dospělí

salát miska majonéza, kukuřice, klobása

Salát je velmi oblíbeným pokrmem, jehož historie sahá až do starověku. První saláty vznikaly již v Římě, byly na přípravu velmi jednoduché a jejich hlavní surovinou byla zelenina. 

Od té doby se jejich příprava změnila, jednoduchost si ale zachovali. V současné době často saháme i po jiných ingrediencích, které do salátu dáváme. Patří k nim například sýry, maso nebo výrobky z ryb.  Z několika základních surovin se dá snadno vytvořit chutný pokrm, kterým zasytíte nejen rodinu, ale i nečekanou návštěvu.

Na přípravu salátu budeme potřebovat:

  • uzená klobása – 100 g
  • sýr – 100 g
  • konzervovaná kukuřice – 140 g
  • vařená vejce – 3 ks
  • česnek – stroužek
  • majonéza – 80 g

salát miska

Recept, se kterým si poradí i začátečník

Nejprve si uvaříme vejce, která necháme vychladnout. Ty následně nakrájíme na malé kostičky. Stejným způsobem zpracujeme i klobásu a obě tyto suroviny zamícháme v misce. Do té následně přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný tvrdý sýr. Směs opět zamícháme a postupně přidáme také kukuřici a prolisovaný česnek.

jídlo salát

Vše spojíme a můžeme podávat

Aby nám salát držel pohromadě a měl tu správnou konzistenci, je zapotřebí jej nejen pořádně promíchat, ale také použít ingredienci, která jej spojí. Tím je v našem případě majonéza. Do misky, kde máme smíchané veškeré ingredience, ji pomalu po lžičkách přidáme. Během toho celou dobu směs mícháme, aby vzniklá hmota byla jednotná a zachovávala si tvar. Dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*