Až zkusíte tento omeletový salát se šunkou a kuřecí masem, tak už nebudete chtít jiný. Připravuji ho celoročně a nemůžu se ho nabažit

Pokud jste dostali hlad a víte, že vás obyčejný zeleninový salát nyní nemá absolutně žádnou šanci zasytit, pak rozhodně vsaďte na tento omeletový s kuřecím masem. 

Již dle názvu tohoto salátu si asi říkáte, že to nebude úplně klasický pokrm a to je samozřejmě pravda. Mnoho lidí většinou jen osmaží omelety a rovnou je sní, v tomto případě je ale budete dále zpracovávat, až nakonec získáte zcela jiný a originální pokrm. I když může znít kombinace surovin na něj použitých zvláštně, tak se všechny ve výsledku krásně doplňují a vy si tak můžete užít trochu jiný zážitek z jídla. A jako bonus vás i skvěle zasytí a neutratíte za něj ani moc peněz.

Ingredience, které budete na přípravu potřebovat:

  • Zelí – 150 g
  • Salátová okurka – 1 kus
  • Konzervovaná kukuřice – 4 lžíce
  • Šunka nejvyšší jakosti – 300 g
  • Kuřecí prsa – 1 kus
  • Vejce – 3 kusy
  • Sůl – dle chuti
  • Mletý černý pepř – dle chuti
  • Majonéza – dle chuti
  • Rostlinný olej – dle potřeby

Zelí důkladně omyjte a poté ho velkým nožem nasekejte nadrobno. Okurku oloupejte a nakrájejte ji na tenké proužky. Šunku nakrájejte také na tenké proužky, stejně jako okurku. Vejce rozklepněte do vedlejší misky a dochuťte je solí, mletým černým pepřem a čímkoliv dalším jen budete chtít. Důkladně je spolu s kořením vyšlehejte metličkou.

Na pánvi rozpalte trochu rostlinného oleje a usmažte z vajec pár omelet. Poté vyčkejte, než omelety vychladnou. Kuřecí maso dejte do hrnce s osolenou vodou a uvařte ho do měkka. Vychladnuté omelety nakrájejte na tenké proužky a přihoďte je do mísy ke zbylým surovinám. Jakmile kuřecí maso dovaříte, tak vyčkejte, než vychladne a poté ho nakrájejte najemno.

Kukuřici slijte a dejte ji do mísy. Poté do ní přidejte i kuřecí maso a vše důkladně promíchejte. Dle chuti salát případně ještě okořeňte, přidejte do něj majonézu a nechejte ho alespoň třicet až padesát minut v lednici vychladnout. Následně ho můžete podávat jakožto samostatný pokrm či například přílohu k masu. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*