Připravte si salát se šunkou a vejci, i studené obědy jsou přece výborné

Ne každý den je čas na to, vařit se s teplým obědem, jehož příprava zabere půlku dne. A přesně pro tyto případy pro vás máme recept na skvělý salát

Tento recept na salát se šunkou a vejci určitě ocení každý člen vaší rodiny. Hodí se totiž jak k rychlému obědu, tak k večeři nebo když budete čekat návštěvu. No a co je nejlepší, můžete ho udělat velké množství, protože v lednici vydrží klidně i dva dny. A tím pádem si ho můžete dát kdykoliv na něj budete mít chuť. Úplně nejlepší je vychlazený a podávaný s celozrnným pečivem.

Co budete potřebovat

  • 500 g šunky
  • 300 g konzervované kukuřice
  • 3 vejce
  • 1 salátovou okurku
  • 1 papriku
  • 4 lžíce majonézy
  • sůl, pepř a bylinky dle chuti
Fotografie: Freepik

A můžete jít vařit

Jako první krok si uvařte vajíčka natvrdo a poté je nechte zcela vychladnout. Jakmile budou studená, oloupejte je a nakrájejte na malé kostičky. Vložte je do skleněné mísy a přidejte k nim šunku, kterou si předtím nakrájejte na malé kousky. Smíchejte tyto dvě suroviny dohromady a začněte přidávat zeleninu, okurku nakrájenou na kostičky, papriku na proužky a kukuřici.

Fotografie: Unsplash

Salát nechte několik hodin v lednici

Můžete přidat klidně i nějaké bylinky, záleží na tom, co vám chutná. Nakonec do směsi přidejte majonézu a dochuťte solí a pepřem. Vše důkladně zamíchejte pomocí vařečky. No a máte hotovo.

Salát ještě před podáváním vložte na několik hodin do ledničky. Servírovat ho můžete například s bagetou, rohlíkem a nebo celozrnným chlebem.

Fotografie: Unsplash

Můžete si do salátu přidat cokoliv budete chtít

Pokud máte rádi pikantní jídla, můžete do salátu dát místo normálních paprik nějaké chilli papričky. Kromě šunky můžete použít také jakýkoliv měkký salám, ale šunka je podle nás nejlepší. Do směsi se také hodí přidat uvařené těstoviny a tím je salát úplně hotový. Přejeme vám dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]