Vynikající ananasový salátek je hitem letošního roku: Můžete sníst celou mísu a nepřiberete ani deka

Pokud máte rádi ananas a přípravu jednoduchých a lehkých jídel na strávení, tak si tento recept zamilujete. Splňuje totiž všechny vaše požadavky a chutná dokonale.

Máte rádi experimentování s jídlem? Jakmile si představíte kombinaci ananasu a sýru, možná vám z toho není úplně nejlépe od žaludku. Pravdou ovšem je, že tato kombinace je jednou z těch nejlepších a chutě těchto dvou surovin se skvěle doplňují. Tato verze je klasická s česnekem, fantazii se ovšem meze nekladou a klidně si tam můžete přihodit kukuřici či šunku.

Ingredience a postup přípravy

Budete potřebovat:

  • Osm set gramů zakonzervovaného ananasu
  • Tři stroužky česneku
  • Jeden gram citronové šťávy
  • Mletý černý pepř dle chuti
  • Čtyři sta gramů tvrdého sýru
  • Sto gramů majonézy
  • Sůl dle chuti
  • Struhadlo
  • Lis na česnek
  • Nůž
  • Větší misku

Recept bude možná o dost jednodušší, než byste čekali, jelikož na něm nic nepřipravujete moc dlouho a zároveň se nezpracovává tepelně. Nejprve si tedy vezměte sýr a nastrouhejte jej na struhadle. Nejlepší bude, když jej nastrouháte najemno, ale vše záleží na vašich preferencích a na tom, na co máte zrovna chuť.

Nejlepší poslední záchrana pro návštěvu

Poté si vezměte konzervu s ananasem a otevřete ji. Nechejte odtéct všechnu přebytečnou vodu, jelikož ji nebudete potřebovat a salát by akorát zkazila. Jakmile budete mít, tak si vezměte nůž a lahodné ovoce nakrájejte na kostičky či na kolečka, záleží opět na vás a na tom, co vám chutná. Pokud si nejste jisti, tak dejte na doporučení, že čím menší kostičky, tím chutnější pokrm.

Teď už vám jen zbývá vzít si česnek, oloupat jej a prolisovat ho k předchozím dvěma surovinám. Všechno důkladně promíchejte dohromady, aby se všechny chutě spojily.

Teď už vám jen zbývá přidat majonézu a opět všechno zamíchat. Osolte, opepřete a máte hotovo. Můžete jej zkonzumovat okamžitě, daleko lepší ale bude, když se udržíte a dáte jej odležet na nějakou dobu do ledničky.

Výslednou směs můžete využít různě. Bude vám chutnat samostatně, když si ji dáte jen tak k televizi či k oblíbenému seriálu. Zároveň si ji můžete dát s pečivem a pokud máte opravdu rádi zkoušení nových věcí, tak z ní udělejte náplň do tartalet.

Bez česneku se tento recept snad nedá připravit, pokud jeho vůni ovšem nemusíte, tak přidejte trochu červené papriky. Tento recept oceníte zvláště v momentě, kdy budete mít nečekanou návštěvu a budete potřebovat něco rychle připravit. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]