Bramboráčky plněné sýrem a šunkou v křupavém těstíčku. Pokud máte málo času, tak připravte tenhle recept a máte o skvostnou večeři postaráno! Lepší než langoše

Pokud je ve vaší rodině příprava jídla pouze na vás, určitě oceníte, když někdo poradí, co máte uvařit. A není třeba strávit celý den v kuchyni.

Kdo by nemiloval bramboráky? Jejich příprava nezabere moc času a ta chuť je k nezaplacení. A pokud máte rádi různé experimenty, určitě vyzkoušejte tento recept, ve kterém do bramboráku přidáte ještě šunku a sýr. Tahle dvojice totiž z tak obyčejného jídla, jako je bramborák, vykouzlí něco, po čem se budete moci utlouct.

Co budete potřebovat

  • 600 g brambor
  • 250 g mozzarelly
  • 3 plátky šunky
  • 3 vejce
  • dle chuti sůl a pepř

A můžete se do toho pustit

Brambory si pečlivě omyjte, hrnec naplňte vlažnou vodou a dejte ji vařit. Jakmile voda začne vřít, vložte do ní brambory a počkejte, dokud nebudou uvařené. Do hrnce přidejte také sůl, pamatujte na to, že brambory je třeba hodně osolit. Když budou brambory hotové, vylijte vodu a nechte je vychladnout. Poté už jen všechny oloupejte, můžete třeba i prsty.

Trošku jiná příprava bramboráků

Oloupané brambory vložte do mísy a rozmačkejte je téměř na kaši. Jakmile to budete mít hotové, přidejte aspoň půl lžičky soli a řádně promíchejte. K této hmotě ještě přidejte 3 vajíčka a 3 plátky šunky, které si předem nakrájejte na malé kostičky. Také přidejte nastrouhanou mozzarellu. Všechny suroviny poté ručně promíchejte.

Máte skoro hotovo

Dejte si na sporák rozehřát pánev a na ni nalejte vyšší vrstvu oleje. Z bramborového těsta odebírejte větší kousky a z nich vytvářejte malé karbanátky. Ty poté vkládejte do horkého oleje, kde je smažte, dokud nebudou mít zlatavou barvu. Mezitím si na talíř dejte papírový ubrousek a na něj pokládejte hotové placičky.

Podávejte je ještě teplé, aby se při každém ukousnutí táhnul sýr. Velice dobře chutnají i studené, takže záleží jen na vás. Později si je můžete ohřát v mikrovlnné troubě. Určitě budete spokojeni. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]