Tak chutné kuře jsem už dlouho nejedla. Koupím nejlevnější maso a uvařím z něj luxusní rychlou večeři, celá rodina je nadšená

kuřecí maso

Spousta lidí má ráda kuřecí maso, ale neví, jak jej připravit jinak než jako řízek. S pomocí tohoto receptu tak objevíte nový způsob, jak připravit skvělý oběd.

Kuřecí maso je mezi lidmi v oblibě hlavně z toho důvodu, že oproti hovězímu a vepřovému obsahuje menší množství tuku. Kuřecí také bývá daleko jednodušší na přípravu, což je dalším důvodem, proč je mezi lidmi preferováno. Někteří lidé však tápají v tom, jaké jídlo z kuřecího masa uvařit, aby to nebyly opět řízky. Díky tomuto receptu objevíte velmi chutný způsob toho, jak kuřecí maso připravit.

Co budete potřebovat

  • 600 g kuřecích filetů
  • 2 čajové lžičky sladké papriky
  • 1 čajová lžička soli
  • 1 ks cibule
  • 1 ks rajčete
  • 2 ks vařených vajec
  • 4 stroužky česneku
  • 3 polévkové lžíce majonézy
  • 50 g rostlinného oleje
  • tvrdý sýr na posypání

míchání směsi

Nejdříve připravte maso

Jako první je zapotřebí připravit si maso. Kuřecí si tedy omyjte a očistěte, následně jej podélně rozkrojte, abyste vytvořili tenké plátky. Plátky masa poté osolte a posypte sladkou paprikou. Pomocí rukou koření vetřete do vláken masa. Tento proces udělejte z obou stran a plátky masa máte připravené.

maso kuřecí koření

Poté připravte směs

Na směs, kterou maso pokryjete, si vezměte dostatečně velkou misku. Do této misky dejte nakrájenou cibuli, rajčata a vše společně promíchejte. Poté k zelenině nastrouhejte uvařená vejce, prolisujte stroužky česneku, přidejte majonézu, sůl a vše společně důkladně promíchejte. Nakonec si do nějaké vedlejší misky nastrouhejte na hrubém struhadle trochu tvrdého sýra na posypání.

kuřecí prsa zapékaná

Maso dejte péct

Plech potřete rostlinným olejem a položte na něj kuřecí maso. Na každý plátek poté dejte rovnoměrné množství zeleninové směsi a nakonec maso lehce posypte nastrouhaným sýrem. Troubu předehřejte na 180 °C.

kuřecí maso a zelenina

Plech vložte do trouby a nechte maso péct 30 minut. Po této době plech vyjměte a máte hotovo. Jako přílohu můžete zvolit nakrájenou zeleninu či to, co máte ke kuřecímu masu nejraději.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*