Lepší kuřecí řízky z trouby jste ještě nejedli. Ta těstíčková marináda je přepychová! Jen 30 g hořčice, 50 g majonézy, 40 g medu

Udělejte si ty nejlepší kuřecí řízky, které jste kdy jedli. Jsou opravdu velmi chutné a především měkké a šťavnaté.

Kuřecí řízky. Kdo by je nemiloval? Od dětí až po dospělé snad neexistuje člověk, který by si čerstvé kuřecí řízky s chutí nedal. Ale někdy se bohužel stane, že jsou tak trochu vysušené a už se s tím nedá nic dělat. S tímto receptem se vám ale nic takového nestane. Jakmile ochutnáte, uvidíte, že lepší kuřecí řízek jste ještě nejedli.

Co budete potřebovat

Takto připravené kuřecí maso je tak jemné především kvůli marinádě, která je velmi jednoduchá na přípravu. Stačí, když jednou ochutnáte, a uvidíte, že kuřecí maso už jinak jíst nebudete. Vyzkoušejte to.

  • 4 kusy kuřecích prsou
  • 40 g tekutého medu
  • 30 g hořčice
  • 3 stroužky česneku
  • 50 g majonézy
  • 30 ml oleje
  • Koření (podle chuti)
  • Petrželka

Příprava řízků

Nejprve si připravte marinádu. Dejte si med do misky, přidejte hořčici, prolisovaný česnek, olej, majonézu, koření a dobře promíchejte. Vložte do lednice na později. Maso si prvně očistěte, omyjte a osušte. Nakrájejte ho na plátky a poté ho naklepejte, dokud nebude úplně tenké. Maso si vložte do marinády, promíchejte a dejte přibližně na 1 hodinu do lednice.

Plech si vyložte pečicím papírem a položte na něj maso. Vložte tento plech do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečte přibližně 40 minut. To, jak dlouho maso budete péct, záleží na každé troubě. Řízky nejlépe chutnají rovnou vytažené z trouby, ještě teplé. Podávat je můžete například s bramborem nebo také s bramborovým salátem. Určitě budete nadmíru spokojení. Vyzkoušejte tento recept. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]