Milujete KFC? A víte o tom, že si stejné kuřecí stripsy můžete připravit i sami doma? Potřebujete jen tento tajný recept!

Pokud i vy milujete pikantní kuřecí stripsy, není žádný problém si je udělat v pohodlí vašeho domova. Opravdu je vyzkoušejte.

Kuřecí stripsy z KFC jsou velmi oblíbeným jídlem, které si v tomto fastfoodu dává snad úplně každý. Jasně, mají svůj originální recept, který nejspíš nikdy nikdo nenapodobí, protože je to spíše takové tajemství, ale to neznamená, že se aspoň nemůžete pokusit něco takového udělat. Do toho je to velmi jednoduché, takže to zvládne každý. Vyzkoušejte to.

Co budete potřebovat

  • 360 g kuřecích prsou
  • 1 lžíce soli
  • Půl lžíce pepře
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 100 ml mléka
  • 2 polévkové lžíce škrobu
  • 3 lžíce mouky

Další potřebné ingredience

  • 110 g mouky
  • 80 g škrobu
  • Sůl

První omáčka

  • 2 lžíce kečupu
  • 2 lžíce cukru
  • 1 vrchovatá lžička červené paprikové omáčky
  • 4 lžíce medu
  • Půl lžíce: sójová omáčka, prolisovaný česnek a paprika

Druhá omáčka

  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce vody
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • Půl lžíce prolisovaného česneku

Je to opravdu jednoduché

Pro přípravu první omáčky dejte do misky kečup, sójovou omáčku, cukr, med, česnek, papriku a pepřovou pastu a dejte na sporák. Dobře promíchejte a po uvaření omáčky nechte hrnec na ohni 30 sekund. Poté ji přeneste do malé misky. Na druhou omáčku dejte do misky sójovou omáčku, cukr, med, česnek a vodu. Dáme hrnec na oheň, dokud se kompozice neuvaří a poté ji dejte do malé misky.

Maso si osolte, opepřete a dochuťte paprikou a česnekem. Přidejte mléko, škrob a vše dobře promíchejte, poté přidejte i mouku. Maso nechte asi 20 minut marinovat. Mouku si smíchejte se škrobem a solí a proužky masa v této směsi obalte. Poté je namočte v marinádě a poté znova v mouce. Smažte v rozpáleném oleji po dobu asi 4 minut. A máte hotovo. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]