Pizza z pánve z brambor a masa: Recept mé kamarádky z Toskánska. Je chutnější než ta z trouby, budete ji chtít jíst každý den

Některé italské pokrmy zdomácněly i v ostatních národních kuchyních. Lidé si pochutnávají na špagetách, pizze i různých těstovinách.

Asi nejoblíbenější italské jídlo je pizza. Není proto divu, že pizzerie ve městech vyrostly jako houby po dešti. Tento pokrm je ale možné si snadno připravit doma, protože na něm není vůbec nic těžkého. Dnes jsme ale pro vás připravili recept, který vychází ze stejných ingrediencí, jako se dávají do pizzy, ale místo kynutého těsta jsou použité brambory. Vyzkoušejte ho a ochutnejte, co vám bude více chutnat. Toto jídlo je poměrně rychlé na přípravu, tak si ho můžete udělat, když vás honí čas.

Co budete potřebovat na pizzu z pánve

  • 4 středně velké brambory
  • 1 cibule
  • 1 rajče
  • 2 kusy kuřecích řízků
  • 2 vejce
  • 100 g tvrdého sýru
  • 200 ml smetany
  • sůl, pepř, koření na pizzu – bazalka, oregano

Postup přípravy

  • Cibuli oloupete, přepůlíte a nakrájíte na tenké plátky, které osmažíte v hlubší pánvi na rostlinném oleji.
  • Brambory oloupete, omyjete a nakrájíte na plátky silné asi půl centimetru. Brambory rozložíte na osmaženou cibuli na pánvi, vše promícháte a při nízké teplotě budete společně opékat. Z pánve směs předěláte do zapékací misky.
  • Kuřecí maso nakrájíte na menší kousky, osolíte, opepříte a přidáte koření na pizzu, případně italské bylinky. Přidáte ho do zapékací misky k bramborám a cibuli.
  • Do smetany rozklepnete vejce, rozmícháte dohladka a nalijete na směs v zapékací misce.

  • Zapékací misku přikryjete alobalem a dáte do trouby vyhřáté na teplotu 200 °C. Pečete asi 30 až 40 minut do změknutí masa.
  • Pak alobal odstraníte, povrch jídla posypete nastrouhaným tvrdým sýrem (Ementál, Gouda, Eidam) a rozložíte na něho na plátky nakrájená rajčata.
  • Ještě dalších 10 až 15 minut vše propečete, aby se sýr rozpustil.
  • Nyní je pokrm hotový, takže ho lze vytáhnout z trouby a servírovat. Jednotlivé porce na talíři posypte nakrájenou zelenou cibulí a bylinkami.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]