Slunečnice z párku a vajíčka: Jednou je vyzkoušíte a jinou rychlovku už chtít dělat nebudete

Mezi oblíbená jídla patří vejce v jakékoliv úpravě. Nejčastěji se konzumují smažená na tuku na pánvi, což je jednoduché a rychlé a mimořádně dobré. 

Při vaření jídla je možné zapojit svou fantazii, a to nejen při jeho servírování. Kreativní člověk může být i při tak obyčejném jídle, jakým jsou smažená vejce. Zejména dětem se hodně zavděčíte jejich přípravou v kombinaci s další oblíbenou potravinou, jakou jsou párky. Každý den na jídlo být nemusí, ale když dětem občas dopřejete tuto dobrotu, určitě vám budou vděčné.

Jaké párky vybrat

Protože následující recept počítá s osmažením na tuku, budou lepší párky, které se loupají. Neměly by tedy být ve střevě, protože bez něho to bude praktičtější. Párky vybírejte spíše delší, abyste z nich mohli vytvořit kytičky, což je základem našeho následujícího receptu.

Co budete potřebovat na přípravu dvou porcí

  • 2 párky
  • 4 vejce
  • sůl, pepř, sušený česnek dle chuti
  • rostlinný olej (slunečnicový, řepkový)
  • špejle, párátka

Postup přípravy

  • Základem tohoto receptu jsou kvalitní vepřové nebo kuřecí párky. Koupíte-li horší kvalitu s menším množstvím masa, tak se pro jednou tolik nestane. Sloupnete je z obalu a rozkrojíte je podélně na polovinu. A nyní přijde to hlavní – je třeba je rovnoměrně nakrájet na půlkolečka s tím, že je nedokrojíte. Pro tento účel je vhodné si pod nůž dát třeba špejli, čímž docílíte kýženého výsledku.
  • Jak máte párky rozkrájené, je třeba je opatrně stočit do kolečka a zajistit párátkem.
  • Rozklepnete vejce a oddělíte žloutek do bílku.

  • Na pánvi rozhřejte rostlinný olej (řepkový, slunečnicový) a vložíte kytičky vytvořené z párků.
  • Doprostřed kytiček nalijete po jednom žloutku. Osolíte, opepříte, okořeníte sušeným česnekem podle vašich zvyklostí.
  • Takto vytvořené „slunečnice“ budete opékat na tuku tak dlouho, až žloutek ztuhne. Můžete je obrátit a opéct i z druhé strany.
  • Nejlépe tento pokrm chutná s čerstvým pečivem.