Klasické párky s kečupem a hořčicí už nejíme: Našli jsme netradiční recept a je to absolutní fantazie na jazyku

Pokud máte rádi klasické párky s kečupem, můžete vyzkoušet i něco nového. Tento pokrm si můžete připravit i doma jen v trochu jiném provedení, kterým jistě překvapíte každého strávníka.

Párek v rohlíku by se dal zařadit mezi rychlé občerstvení, které si dopřává mnoho turistů nebo lidí, kteří jsou právě na cestě a nechtějí se zdržovat při jídle. Protože se nejedná o příliš výživnou ani zdravou stravu, můžete si připravit tento recept na párek v rohlíku, který je doplněn několika surovinami. Díky tomu se z tohoto jídla stane lepší pokrm.

Potřebné ingredience na párek v rohlíku

  • 4 ks bagety
  • 300 gramů párků
  • 250 gramů tvrdého sýru
  • 120 gramů kečupu
  • 2 ks vejce
  • 1 svazek petrželky

Připravte si domácí párky v rohlíku

Vše si nejprve připravte na linku nebo na stůl a jako první se pusťte do práce s párky. Ty nakrájejte na plátky a poté na kostičky. Většina lidí je zvyklá, že párek se do rohlíku používá vcelku, ale v tomto receptu je tomu jinak. Jakmile dokrájíte párky, vložte je na rozpálenou pánev a opečte je ze všech stran. Snažte se, aby se nepřipekly. Poté je sundejte z plotny a nechte trochu vychladnout.

Fotografie: Pexles

Pokračujte s přípravou dalších ingrediencí, které jsou potřeba do tohoto receptu. Petržel nasekejte najemno nožem, sýr nastrouhejte nahrubo na struhadle. V případě, že sýr neradi strouháte, lze si v obchodě zakoupit již nastrouhaný. Do tohoto receptu můžete použít jakýkoliv druh sýru.

Fotografie: Pixabay

Domácí párky v rohlíku nejsou složité

K ruce si vezměte hrnek nebo misku a rozklepněte do něj vajíčko. Lehce jej osolte, a nakonec vidličkou důkladně rozšlehejte. Do této nádoby poté přidejte téměř všechen nastrouhaný sýr, ale menší množství si nechte bokem. V nádobě všechny ingredience zamíchejte a poté se pusťte do práce s bagetami. Odřízněte jejich vršky a odstraňte těsto uvnitř, aby vám vznikl tvar lodičky.

Fotografie: Pixabay

Vnitřky baget poté můžete začít jednoduše plnit surovinami. Nejdříve dovnitř vložte klobásy, poté je zalijte vejci se sýrem a přidat můžete i kečup. Následně navrch nasypejte nasekanou petrželku a zbytek strouhaného sýru, který jste si předtím odložili bokem. Použít můžete i cibulku. Rozehřejte si troubu na 180 °C a až v ní bude požadovaná teplota, lze takto plněné bagety vložit do trouby. Doba pečení by měla být 15 až 20 minut. Před podáváním zkontrolujte, že se vajíčko udělalo.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]