Výborné slané pohoštění pro děti: Dávám jim ho do školy, na výlety i do školky. Milují ho i dospělí, přitom stojí pár haléřů

Překvapte své děti chutnou svačinou naslano. Určitě jim přijde vhod o přestávce ve škole i na rodinném výletě za poznáním. Obsahuje totiž jejich oblíbené ingredience.

Párky není třeba jen ohřívat a podávat s hořčicí či kečupem a chlebem. Lze z nich připravit zajímavě vypadající pokrm. Stačí je doplnit tvrdým sýrem a napíchnout na špejli. Další postup je podrobně popsán v následujícím receptu. Díky němu si můžete připravit vynikající jídlo na večeři pro celou rodinu,

Co budete potřebovat na přípravu těsta

  • 200 g polohrubé mouky
  • 150 ml vody
  • 1 polévková lžíce cukru
  • půl lžičky soli
  • 1 lžička sušených kvasnic
  • 1 vejce
  • 7 ks párků
  • 100 g tvrdého sýru (Ementál, Gouda, Eidam)

Postup přípravy

  • Jako první je třeba připravit těsto. Do mísy dáme trochu cukru a mouky a kvasnice, zalijeme vodou a uděláme kvásek, který necháme vzejít na teplém místě. Zabere to asi 20 minut.
  • Jakmile je kvásek hotový, přisypeme k němu mouku, přidáme celé vejce a sůl a promícháme. Mělo by vzniknout řidší těsto, které necháme na teple nakynout po dobu 1 hodiny.

  • Mezitím si připravíme párky a tvrdý sýr. Párky jsou vhodnější kratší. Napíchneme je na špejli stejně jako na obdélníky nakrájený tvrdý sýr.
  • Nyní vezmeme špejli s párkem a tvrdým sýrem a namočíme ji do nakynutého těsta tak, aby se na ně namotalo. Pak je obalíme ve strouhance.
  • V hlubší pánvi rozehřejeme rostlinný olej (řepkový nebo slunečnicový) a obalený párek se sýrem v něm usmažíme do zlatova.
  • Hotový pokrm je vhodné podávat s nejrůznějšími omáčkami. Děti mají tradičně rády kečup, ale hodí se i jiné. Lze ho doplnit zeleninovým salátem.

  • Nejchutnější jsou obalované párky se sýrem teplé, kdy je sýr krásně rozteklý. Ale pochutnáme si na nich i tehdy, když už budou vychladlé.
  • Vyzkoušejte třeba švestkovou omáčku: Smícháte 4 lžičky povidel, 3 lžičky kečupu, 1 lžičku citronové šťávy, 3 lžíce majonézy, 1 utřený stroužek česneku a vše dobře promícháte. Tato omáčka je pikantní a často chutná i dětem.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*