Mini langoše plněné strouhaným párkem: Tento recept se stane nejoblíbenějším jídlem u vás doma! Každý si bude chtít přidat

Jakmile ochutnáte těchto plněných slaných koláčů, rozhodně si je zamilujete. A navíc jejich příprava vám nezabere moc času.

Pokud patříte mezi milovníky slaných jídel a sladké vás nikdy moc nenadchnou, vyzkoušejte si udělat tyto slané koláče plněné nějakou uzeninou. Jejich příprava nezabere moc času a chuťově jsou tak dobré, že jakmile je dáte na stůl, budou během chvilky snědené. Opravdu je vyzkoušejte, nebudete litovat.

Co budete potřebovat

Zajímavé na tomto receptu je, že se místo mléka používá kefír. Ale jakmile těchto koláčů ochutnáte, pochopíte proč. Recept je velmi jednoduchý a není na něj potřeba ani moc ingrediencí. Potřebovat tedy budete:

Na těsto

  • 200 ml kefíru
  • vejce
  • 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 2 hrnky mouky
  • polévková lžíce cukru
  • lžička soli
  • půl lžičky sody

Na náplň

  • 4 nějaké klobásy a nebo šunka
  • 100 g sýra

Je to velmi jednoduchý recept

Myslete na to, že všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu. Nejprve si rozmíchejte vejce se solí a cukrem, přilijte kefír a opět promíchejte. Mouku si prosejte a smíchejte se sodou, poté ji po částech přidávejte do směsi a nakonec přidejte ještě olej. Těsto velmi dobře promíchejte metličkou, aby se odstranily všechny hrudky a těsto tak bylo zcela hladké. Přikryjte a nechte asi 15 minut odpočívat.

Klobásy a sýr si nastrouhejte na hrubém struhadle, promíchejte a podle chuti přidejte sůl, pepř a nějaké koření. Těsto si vyválejte a vykrajovátkem z něj udělejte několik koleček. Do každého z nich dejte náplň a udělejte z nich koláče. Ty poté smažte na pánvi s trochou rostlinného oleje na mírném ohni. Tyto koláče můžete podávat s různými omáčkami, záleží jen na vás. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]