Jedinečný recept na oblíbené karbanátky. Už je nikdy nebudete připravovat jinak

karbanátky mleté maso

Karbanátky z mletého masa jsou jedním z nejoblíbenějších jídel, které můžeme na talíři najít. I tento, na první pohled obyčejný pokrm, se ale dá vylepšit. Už nikdy si je nebudete chtít připravit jinak.

Pokrmy z mletého masa patří mezi oblíbené hlavně proto, že jejích příprava není nijak náročná. I přesto ale dokážeme vytvořit lahodný pokrm, na kterém si pochutná celá rodina. Pokud ale obyčejné karbanátky ještě trochu vylepšíme, vznikne nám nejen pokrm, který zasytí, ale také překvapí. Jakmile to jednou zkusíte, už nikdy si nebudete chtít karbanátky připravovat jiným způsobem.

Ingredience potřebné na přípravu karbanátků:

  • 500 gramů mletého masa
  • 2 vejce
  • 100 gramů hladké mouky
  • sůl

karbanátek vejce

Záhadnou ingrediencí, která celý pokrm změní, jsou vejce

To, co není na přípravě těchto karbanátků obvyklé, je nezvyklé použití vajec. Ty totiž nepřidáme do mletého masa, jako se to obvykle dělá, ale rozšleháme si je v samostatné misce a osolíme. Mleté maso si pečlivě prohněteme a následně z něj tvoříme malé řízky, které se nám akorát vejdou do dlaně. Takto připravený řízek obalíme z obou stran v hladké mouce.

karbanátky pánev

Obejdeme se dokonce i bez strouhanky

Řízky z mletého masa, které máme obalené v mouce, následně umístíme do misky s rozšlehaným vejcem. Opět každý z řízků pečlivě obalíme. Tímto celý náš přípravný proces končí, aby byl karbanátek nejen chutný, ale i odlehčený, vyhneme se použití strouhanky. Na pánvi si rozehřejeme malé množství oleje a každý karbanátek na něm z obou stran osmažíme.

karbanátky

Jednoduchý postup nám zajistí křupavost

Díky tomuto neobvyklému postupu nám naše karbanátky zůstanou uvnitř vláčné, ale jejich povrch bude obohacen o křupavou kůrku. Pokud chceme dosáhnout opravdu ohromujícího výsledku, je dobré následně karbanátky vložit do trouby. Zde je necháme ještě dopéct a to po dobu 10 minut, na 180 stupňů.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*