Babička mi konečně prozradila odvěké tajemství jejího dokonalého aspiku. Je hotový do 10 minut

Domácí aspik

Pokrmy z masa jsou všeobecně velmi oblíbené. Mnoho z nás ale nenapadne, že z kuřete se dá připravit geniální pokrm, který ocení zejména naše kosti a klouby.

Na přípravu domácího aspiku nepotřebujeme žádné speciální ingredience, vystačíme si s celým kuřetem a několika základními ingrediencemi, které máme doma. Dokážeme si během chvíle připravit lahodný pokrm, který je extrémně bohatý na živiny a dodá potřebné vitamíny a výživu hlavně našim kostem a kloubním chrupavkám.

Ingredience potřebné na přípravu domácího aspiku:

  • 1 celé kuře
  • 1 česnek
  • 1 mrkev
  • 3 kusy bobkového listu
  • sůl, pepř podle chuti
  • 1 polévková lžíce instantní želatiny
  • 3 vařená vejce
  • bylinky podle chuti

Domácí aspik

Nejprve si připravíme velmi silný vývar

Jako první se vrhneme na přípravu vývaru, který je základem celého aspiku. Do hrnce umístíme celé kuře spolu s mrkví, cibulí, česnekem a bobkovým listem. Dochutíme solí a pepřem a necháme vařit, ideálně alespoň 2 hodiny. U vývaru ale platí čím déle, tím lépe. Pokud chceme opravdu silný základ, nemusíme se bát jej na sporáku nechat klidně dvojnásobek uvedeného času.

Domácí aspik

Lahodný vývar přeměníme na želé

Jakmile máme vývar hotový, přecedíme jej přes síto. Odebereme si několik lžic stranou do misky a přidáme k nim instantní želatinu. Tu necháme 10 minut pracovat, mezitím si uvařené maso natrháme na kousky a nakrájíme si nejen uvařenou zeleninu, ale také vařená vejce. Připravíme si misky, které bude postupně plnit do výsledné podoby.

Kysané zelí

Nastal pravý čas na přípravu tohoto lahodného nakládaného zelí. Kamarádky milují jeho chuť i jednoduchost

Domácí aspik

Vše lijeme postupně do formy a necháváme chladnout

Želatinu zamícháme se zbylým vývarem a můžeme se vrhnout na vytváření konečného pokrmu. Vezmeme si k ruce formu na muffiny, do každé mističky umístíme kousek vejce, kuřecí maso a několik kousků zeleniny. To vše přelijeme vývarem s želatinou a dáme do lednice na několik hodin.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*