Tento lehký salát s kuřecím masem je lepší, než jakákoliv kupovaná verze. Lahodnější recept nevymyslíte

kuřecí salát

Francie je podle mnohých kuchařů zemí salátů. Během 19. století odtud přišly zcela revoluční recepty na tento pokrm. Do Francie se salát dostal z Apeninského poloostrova.

Kuchaři si pak tento oblíbený pokrm vypůjčili a z ostrovů ho přivezli do rodné země. Z Francie se pak začal šířit do dalších zemí, respektive celého světa. V Evropě se následně objevily i nové přístupy k jeho přípravě a vznikly další saláty. Asi nejrelevantnější z těchto verzí jsou „César“, „Řek“ a „Olivier“. Pokud vás ovšem omrzely tradiční způsoby přípravy, není od věci zkusit něco nového. Například tento lehký salát s kuřecími prsíčky. Jak na přípravu?

Potřebné přísady

  • 1 kus kuřecích prsou
  • 4 vejce
  • okurka
  • svazek zelené cibule
  • 1 cibule
  • 100 gramů tvrdého sýra
  • 4 polévkové lžíce majonézy
  • ½ lžičky soli
  • případy na cibulovou marinádu
  • ½ lžičky soli
  • 2 lžíce cukru
  • 3 polévkové lžíce octa
  • 150 mililitrů vody

Česká verze světového pokrmu ale z levných ingrediencí. Taková dobrota tu ještě nebyla

Příprava postup

  • Cibuli nakrájejte na malé kostičky, dejte do hrnečku a smíchejte s octem i solí. Přidejte ještě ocet s vodou a nechte marinovat asi 10 minut.
  • Stejně nakrájejte okurku. Kuřecí prsa si uvažte předem ve slané vodě, pak nakrájejte na středně velké kousky.

  • Nejdříve uvařte vejce natvrdo, ta nechte vychladnout a oloupejte. Nakrájejte opět na kostičky, sýr pak na hrubém struhadle.
  • Pokrájejte zelené cibulky, vložte do salátové misky s okurkou, kuřecími prsy, vejci i sýrem. Z misky s cibulí slijte octovou vodu, cibuli přidejte do salátu.

kuřecí salát vidlička

  • Salát ozdobte, ochuťte majonézou a velmi důkladně promíchejte. Klidně několikrát, aby byl všude skutečně promísený. Místo majonézy se v případě potřeby dá použít i řecký jogurt, pak bude výsledek i méně kalorický. Dobrou chuť.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]