Nastal pravý čas na přípravu tohoto lahodného nakládaného zelí. Kamarádky milují jeho chuť i jednoduchost

Kysané zelí

Nakládané zelí je známým pokrmem po celém světě. Jeho příprava ale může být různá, základem je však dostatečně dlouhá doba kvašení.

To správné a silné zelí získáme jedině tím, že jej necháme dostatečně zkvasit. Kysané zelí ale nepatří primárně do české kuchyně, doménou je v kuchyních asijských. A právě v těchto zemích dokážou pokrm, jako je kysané zelí, dovést do chuťové dokonalosti. Jeden takový recept jsme si pro vás připravili.

Ingredience potřebné na přípravu kysaného zelí:

  • 2 kilogramy zelí
  • 130 gramů mrkve
  • 165 gramů cukru
  • 135 gramů octu 9%
  • 70 gramů papriky
  • 1 litr vody
  • 2 polévkové lžíce soli
  • bobkový list
  • pepř celý

Jako první krok je zapotřebí připravit si marinádu

Marinádu připravíme jednoduchým způsobem. Budeme k tomu potřebovat hluboký kastrol, do kterého nalijeme vodu, přidáme kuličky černého pepře a bobkové listy. Do vody nasypeme také krystalový cukr a sůl a necháme vařit na sporáku. Jakmile se nám krystalky cukru vyvaří, máme připravenou marinádu. Tento proces by neměl zabrat více než 10 minut.

Kysané zelí

Nakrájené bílé zelí smícháme s ostatními ingrediencemi

Mezitím, co se nám připravuje marináda, nakrájíme si nadrobno bílé zelí. K němu přidáme také nahrubo nastrouhanou mrkev a najemno nakrájenou papriku. Do hotové marinády nalijeme ocet a promícháme. Nakrájenou zeleninu smícháme a přendáme do hlubokého hrnce, ve kterém zelí, mrkev a papriku zalijeme hotovou marinádou. Připravený pokrm necháme vychladnout.

Kysané zelí

Lahodné kysané zelí: Do pár dnů se můžete těšit na pochoutku, která se ihned stane hitem

Kysané zelí

Lahodné zelí určeno k okamžité spotřebě

Během toho, co nám směs chladne, je zapotřebí ji několikrát promíchat. Jedině tak dojde k požadovanému spojení všech chutí a také tím docílíme toho, že výsledné zelí bude křehké a chutné. Po vychladnutí umístíme hrnec do lednice a necháme zde ještě 12 hodin. Jakmile tato doba uplyne, máme hotový lahodný pokrm, který se hodí jako příloha k jakémukoliv masu.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*