Spolehlivý a rychlý způsob rozmrazování masa, který eliminuje všechny nebezpečné bakterie

Fotografie: iStock

Ano, může se zdát, že na některých běžných činnostech není nic, co by se dalo zkazit, opak je ovšem pravdou. Třeba takové špatné rozmražení masa vás může docela ohrozit.

Zvláště v dnešní době, kdy jdou ceny neustále nahoru, není nic lepšího, než si nakoupit spoustu masa ve slevě a to následně zamrazit. S takovou zásobou ušetříte dost peněz. Jen si musíte dát pozor na to, jestli ho následně správně rozmrazujete. Pokud ne, může to mít fatální následky na vašem zdraví.

Maso nepatří do teplé vody

Jakmile přijde na rozmrazování masa, mnoho lidí napadne tento proces urychlit tím, že jej prostě umístí do dřezu, ve kterém je napuštěná teplá voda. Ano, rozmrazíte ho sice rychleji, ale zároveň se v něm mohou rozmnožit bakterie, které do žaludku rozhodně vpravit nechcete. To samé platí i o rozmrazování masa na kuchyňské lince.

Fotografie: Unsplash

Můžete namítat, že to tak děláte celý život a nikdy se vám nic nestalo. Ovšem nikdy nevíte, kdy zrovna vy budete mít špatný den a z takovéhoto rozmrazování vám vznikne třeba salmonela. A jak tedy maso rozmrazit správnou cestou? Jednoduše ho den předem vytáhněte z mrazáku a umístěte jej na noc do lednice. Je to sice trochu zdlouhavé, ale bezpečné.

Dá se to udělat i rychleji

Pokud maso potřebujete rozmrazit rychleji, použijte mikrovlnnou troubu. Jen dbejte na to, abyste ho okamžitě po vytáhnutí z mikrovlnky tepelně zpracovali. Mezi další chyby, kterým byste se měli při přípravě masa vyhnout, lze řadit například omývání masa vodou.

Fotografie: Depositphotos

Chcete z něj dostat všechny bakterie, ale ve skutečnosti si je tímto činem rozmístíte po celé kuchyni. Důležité je také dbát na to, abyste krájecí desku a nůž na zpracovávání masa nepoužívali na cokoliv jiného. Vždy všechno náčiní důkladně umyjte a až poté se vrhněte na krájení zeleniny.

Zdroj: Gotowanie

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]