Jak správně zavařovat maso a sádlo, aby vám ve sklenici vydrželo ještě dalších několik let

Zavařované maso můžete skladovat dlouhé měsíce. Naučte se to a rozhodně nebudete litovat.

Díky tomuto receptu vyrobíte opravdu velmi chutné maso a sádlo ve sklenicích, které můžete dlouhou dobu skladovat v lednici nebo ve sklepě. Dobrou zprávou je, že vám vaření nezabere tolik času, ale výsledek je i přes to naprosto dokonalý. Maso totiž bude křehké, velmi měkké a především příjemně kořeněné.

Co budete potřebovat

  • 1 kg vepřového masa
  • 500 g soli
  • 2 lžíce papriky
  • 1 lžičku pálivé papriky

Nic na tom není

Nejprve si maso nakrájejte na dost silné plátky. V misce smíchejte sůl, papriku a feferonku a každý kousek masa ze všech stran obalte. Vezměte čisté litrové zavařovací sklenice a do každé dejte několik kuliček pepře. Kousky masa si dejte do sklenic, přidejte pár bobkových listů a pár stroužků česneku nakrájených na kousky.

Sklenice zadělejte víčky a vložte je do hrnce. Do něj si před tím dejte čistou utěrku. Nalijte do hrnce teplou vodu, ale nepotápějte sklenice. Sterilujte po převaření ve vodě přibližně 3 hodiny. Poté sklenice opravdu opatrně vyndejte z hrnce a položte je dnem vzhůru na čistou utěrku. Buďte opravdu opatrní, protože byste se mohli ošklivě popálit.

A máte hotovo

Sklenice nechte zcela vychladnout a můžete je dát do sklepa a nebo do lednice. Takto udělané maso vám vydrží dlouhé měsíce, někdy i dva roky. A to se opravdu hodí, když například zrovna nevíte, co uvařit, tak můžete vyndat jednu z těchto sklenic a poté už si jen vychutnávat tu chuť. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*