Lidový recept: Jednou za měsíc si připravte toto maso v zavařovacích sklenicích, a už nebudete muset vymýšlet složité večeře

maso ve sklenicich

Vyzkoušejte si připravit toto skvělé maso v zavařovacích sklenicích. Je to velice jednoduché, ale především opravdu velmi dobré a chutné.

Pokud už teď přemýšlíte nad tím, co si připravíte na večeři, ale nic vás nenapadá, protože se vám nechce trávit dlouhé hodiny v kuchyni, určitě si přečtěte tento recept. Příprava tohoto masa je sice trošku náročnější na čas, ale vyplatí se vám to, protože potom už nebudete nikdy muset přemýšlet nad tím, co uvaříte. Z tohoto pokrmu se totiž velmi rychle stane oblíbené jídlo celé vaší rodiny.

Co budete potřebovat

K přípravě tohoto pokrmu sice budete potřebovat více ingrediencí, ale můžete se spolehnout na to, že výsledek bude opravdu stát za to. Pokud budete chtít přidat nějaké jiné koření, tak samozřejmě můžete, ale nejlepší je to s tímto. Potřebovat tedy budete:

  • 1,5 kg vepřového masa
  • 30 g soli
  • 1 polévková lžíce sušené bazalky
  • 1 lžička provensálského koření
  • 1/3 lžičky kmínu
  • dle chuti česnek
  • 1 bobkový list
  • 3 kuličky pepře
  • 1 snítka rozmarýnu

syrové maso v míse

Je to velmi jednoduché

Nejprve si maso nakrájejte na silnější kusy a poté si připravte kořenící směs. V samostatné nádobě si smíchejte bazalku, černý pepř, sůl, kmín, provensálské bylinky a také česnek. Ve vzniklé směsi poté maso obalte. Zakryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice alespoň přes noc. Nyní maso rozložte do zavařovacích sklenic a do každé sklenice poté přidejte 3 kuličky pepře, 1 snítku rozmarýnu a také jeden bobkový list.hotové maso

Nyní si dno hrnce zakryjte utěrkou a na ni poté položte sklenice s masem. Nalijte vodu po uzávěry a poté dejte hrnec na sporák. Maso vařte přibližně 2 hodiny při střední teplotě a poté už bude připraveno k podávání a nebo k dlouhodobému skladování. Koření samozřejmě můžete měnit podle vaší chuti. No a to je vlastně všechno. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*