Tento citronový dezert z levných ingrediencí jsem převzala od kamarádky cukrářky

Bílkový dezert s citrónovou náplní

Dezert rozhodně patří ke každé vícechodové večeři nebo ke slavnostním příležitostem. Hodí se ale také jen tak, k odpolední kávě nebo čaji.

Příprava dezertu nemusí být nijak náročná a poradí si s ní i takový člověk, který je v kuchyni naprostým nováčkem. Výhodou tohoto receptu je, že na něj nepotřebujeme žádné speciální ingredience, veškeré suroviny najdeme v každé domácnosti. Tento jedinečný dezert boří mýty o tom, že pečení je náročné a patří do rukou jen profesionálům.

Ingredience potřebné na přípravu lahodného dezertu:

  • vejce – 4 kusy
  • sůl – špetka
  • cukr – 120 gramů
  • mouka – 120 gramů
  • prášek do pečiva – 4 gramů
  • citronová kůra – 1 lžička
  • voda – 30 mililitrů
  • citronová šťáva – 40 mililitrů

Ingredience potřebné na přípravu krému:

  • smetanový sýr – 300 gramů
  • moučkový cukr – 75 gramů

Bílkový dezert

Ingredience potřebné na citronovou náplň:

  • vejce – 3 kusy
  • cukr – 190 gramů
  • citronová kůra – 1 lžička
  • kukuřičný škrob – 10 gramů
  • citronová šťáva – 130 mililitrů

Bílkový dezert

Bohatý na ingredience, snadný na přípravu

Vejce si nejprve rozdělíme na bílky a žloutky, každé umístíme do jiné misky. Ke žloutkům přidáme sůl, bílky za pomoci ručního mixéru a postupného přidávání cukru vyšleháme ve sníh. Jakmile se nám podaří vyšlehat tuhá bílková hmota, přidáme k ní žloutky. Směs opět vyšleháme a přidáme také prosetou mouku a prášek do pečiva. V misce si smícháme vodu s citronovou šťávou a citronovou kůrou.

Dort z listového těsta

Pokud máte doma trochu jablek a skořice, uložte si tento recept. Úžasný dort je hotový během okamžiku

Bílkový dezert

Vypracujeme těsto, které dáme péct

Citronovou směs přimícháme do těsta a to nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, Těsto pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů po dobu 25 minut. Jakmile je těsto hotové, za pomoci hrnečku z něj vykrájíme kolečka. Připravíme si krém, kterým jednotlivá kolečka budeme zdobit. Na ten bude potřeba vyšlehat smetanový sýr spolu s moučkovým cukrem. Krém dáme do cukrářského sáčku a posupně s ním ozdobíme připravená kolečka.

Bílkový dezert

Hotové kloboučky plníme citronovou náplní

Nyní si připravíme citronovou náplň. Na tu bude potřeba vejce, které umístíme do hrnce. Přidáme k němu cukr a škrob, směs ušleháme do hladka. Takto připravenou hmotu přivedeme k varu a za stálého míchání počkáme, až zhoustne. Přidáme citronovou šťávu a kůru a přes jemné sítko ji přecedíme. Jakmile nám náplň vychladne, přemístíme ji do cukrářského sáčku a naplníme s ní připravené kloboučky. Zbytek těsta si rozemeleme a posypeme jím hotové dezerty.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*