Nadýchaný krém s názvem „Charlotte“. Francouzský recept vhodný na každý dezert, perfektně se s ním pracuje

krém Charlotte

Při přípravě dezertů je častokrát používána nějaká náplň, poleva nebo krém, který dodá na kráse i na chuti. Pokud hodláte něčím ozdobit váš dezert, může to být například tento krém s názvem Charlotte.

Lidé si zvykli na to, že jakmile se připravuje nějaká sladkost v podobě dezertu, většinou na ní používají také polevy, náplně nebo krémy. Dále lze použít také různé marcipánové postavičky, lentilky nebo zdobení, které je jednoduše jedlé. Stále nejčastěji se však používají krémy. Pokud nechcete krém kupovaný nebo ze sáčku, udělejte si doma tento, který má název Charlotte.

Suroviny na krém Charlotte

Na přípravu tohoto jemného krému budete potřebovat následující suroviny:

  • 200 g máslo
  • 2 ks slepičí vejce
  • 4 polévkové lžíce cukru
  • 100 ml mléko
  • vanilin podle chuti
  • koňak nebo rum podle chuti

Příprava krému Charlotte

Abyste mohli začít připravovat tento krém, připravte si všechny potřebné přísady. Dále si nachystejte také misku a ruční šlehač, který bude pro výrobu krému potřeba. Až budete mít vše nachystané, vezměte si misku a dejte do ní vejce, cukr a vanilku. Všechny tyto ingredience vyšlehejte a poté do vyšlehané směsi přidejte mléko a znovu prošlehejte.

příprava krému
Fotografie: Pixabay

Dejte směs do hrnce a povařte ji

Veškerou směs, kterou jste si nyní vyšlehali, dejte do hrnce a za stálého míchání ji zahřívejte na mírném ohni. Všechno míchejte až do doby, dokud směs zcela nezhoustne. Dávejte si pozor na to, aby se směs nezačala vařit. Jakmile směs zhoustne, vypněte sporák a směs nechte vychladit.

Dopřejte si skvostný dezert po nedělním obědě. Jablečný koláč Charlotte s vanilkovým krémem předčí vaše očekávání

Zpracujte další suroviny

Zatímco bude směs chladnout, dejte si změklé máslo do misky a vyšlehejte jej do nadýchané bílé hmoty. Do této hmoty následně pomalu přilévejte vychladlou směs, kterou jste si předtím ohřívali v hrnci. Tuto směs však už šlehejte a směs z hrnce přidávejte postupně. Než směs došleháte, přilijte k ní rum nebo koňak. Poté ještě chvíli šlehejte a následně vám vznikne krém, který je vhodný k okamžitému použití. Pokud byste jej uložili do lednice, nechte jej zde maximálně 3 dny.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*