Jablečný koláč už nedělám jinak. Celá rodina už nechce nezdravé sladkosti z obchodu, jen tento skvělý dezert

Milovníci jablek a sladkého by měli zbystřit. Připravte si jablečný koláč, který je velmi rychlý a zároveň jednoduchý. Bude vám stačit jen pár ingrediencí.

Oblíbeným jídlem mohou být i různé sladké pochutiny. Například mnoho lidí má rádo, když si mohou dát ráno ke snídani kávu a k tomu sladké pečivo. To si nemusíte kupovat, ale můžete si jej udělat doma. Například takový rychlý jablečný koláč může být dobrou volbou, když si chcete dát něco dobrého. Když vám zbyde, můžete jej nabídnout i návštěvě, která si jistě také pochutná.

Potřebné ingredience na přípravu koláče

  • 4 kusy jablka
  • 200 gramů mouky
  • 100 ml mléka
  • 2 kusy vejce
  • 50 gramů cukru
  • kousek másla

Začněte s přípravou koláče

Jablka mohou být klidně kupovaná, ale v této době naleznete toto ovoce i na zahrádce. Jestliže zahrádku nemáte, podpořte místního farmáře a zakupte si od něj jablka. V případě, že žádného neznáte, zajděte si do obchodu. Tato jablka si nakrájejte na plátky. Slupku můžete na jablku nechat, ale pokud vám vadí, oloupejte ji také. Záleží pouze na vás, jak jíte jablka raději.

Fotografie: Pixabay

Jablka v míse pokapejte citronovou šťávou. Díky tomu si zajistíte to, že jablka nezačnou brzy hnědnout. Následně je promíchejte, aby se citron dostal všude.

K ruce si vezměte zapékací mísu a potřete ji kouskem másla. Poté dejte jablka do zapékací mísy. Mezi nádobím najděte další mísu, ve které smíchejte cukr s vejci a rozmíchejte důsledně třeba s pomocí mixéru.

Fotografie: Unsplash

Až budete mít cukr s vejci rozmíchaný dohladka, postupně ke směsi přilévejte teplé mléko a šlehejte. Na řadu přichází mouka, kterou prosejte a dejte do ušlehané směsi.

Opět nechte mixér pracovat, aby bylo těsto co nejjemnější. Takto připravenou směs nalijte na jablka, která jsou již v míse.

Koláč dejte do trouby

Zapékací mísu s koláčem vložte do trouby a pečte asi 40 minut na 180 °C. Vždy kontrolujte, zda se něco nepřipaluje. Pokud nebudete vědět, zda je po 40 minutách koláč dopečený, zkontrolujte to dřevěnou špejlí. Tu zapíchněte doprostřed koláče a pokud špejli vytáhnete oblepenou těstem, je potřeba dát koláč ještě na několik minut zpět do trouby.

Až budete mít dojem, že je vše správně dopečeno, tak vyndejte zapékací mísu z trouby a dejte ji na chladné místo. Tam se koláč krásně vychladí. Doporučuje se nejíst koláč teplý, protože by vás pak mohlo bolet břicho nebo byste měli trávící potíže. Nakonec ho posypte moučkovým cukrem nebo skořicí. Jestliže máte rádi vlašské ořechy, lze je nasypat na koláč.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]