Zaručeně nejlepší recept na nadýchané cukrové buchty, díky kterému se moje babička vdala

Cukrové buchty

Nečekaná návštěva za dveřmi a vy nemáte co nabídnout ke kávě. Nepříjemná situace, ve které se snadno může vyskytnout každý z nás, má velmi jednoduché řešení.

Káva a sladký zákusek neodmyslitelně patří k sobě. Velmi často se ale stává, že právě onen sladký dortík nám doma chybí. Mnoho žen se vyhýbá jejich domácí přípravě, protože předpokládají, že pečení je velmi složitou disciplínou. To jsou ale na omylu. Chutné cukrové buchty jsou hotové během několika desítek minut a dokáže si s jejich přípravou poradit i naprostý začátečník.

Ingredience potřebné na cukrové buchty:

  • 100 mililitrů mléka
  • 100 mililitrů kefíru
  • 800 gramů hladké mouky
  • 20 gramů droždí
  • 80 gramů cukru
  • 80 gramů másla
  • 2 středně velká vejce
  • balíček vanilkového cukru
  • špetka soli

Cukrové buchty

Recept, jehož základem je kynuté těsto

Aby bylo výsledné těsto našich buchet opravdu nadýchané a vláčné, musíme si nejprve připravit kvásek. Na ten budeme potřebovat hlubokou mísu, ve které smícháme teplé mléko a lžíci cukru. Jakmile se cukr rozpustí, do mléka nalijeme také kefír a droždí. Vše společně promícháme a mísu, kterou zakryjeme potravinářskou fólií, necháme 10 minut odpočívat na teplém místě.

římské buchty

Tento recept na lahodné římské buchty si zamilujete na první kousnutí. Manžel tvrdí, že je nosím z cukrárny

Cukrové buchty

V době odpočinku směsi na těsto pracujeme dál

Připravíme si druhou mísu, do které rozbijeme jedno celé vejce a jeden bílek, žloutek odložíme na později. Do mísy přidáme také zbylý cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Následně do směsi přimícháme změklé máslo. Tuto směs přidáme k připravenému kvásku a vše pořádně promícháme. Do směsi postupně přisypeme 550 gramů hladké mouky a vypracujeme jednotné a hladké těsto.

Cukrové buchty

Těsto si rozdělíme a vytvarujeme z něho šneky

Těsto necháme 40 minut odpočívat v nádobě, kterou jsme si předem vymazaly rostlinným olejem. Poté jej rozdělíme na 8 stejných kusů, ze kterých vytvoříme malé válečky. Ty jeden po druhém rozválíme na tenké proužky a poté srolujeme. Hotové buchty umístíme na plech s pečícím papírem a necháme 20 minut odpočívat. Poté je posypeme cukrem a vložíme do trouby, kde je pečeme po dobu 20 minut na 190 stupňů.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*