Tento recept na lahodné římské buchty si zamilujete na první kousnutí. Manžel tvrdí, že je nosím z cukrárny

římské buchty

Zvláště vynikajícími sladkostí disponují Francouzi. Pokud se vám nechce do pracné výroby croissantů, existuje za ně důstojná náhrada ve formě římských housek „Maritozzi“.

Maritozzi jsou tradičním italským dezertem pocházejícím z Říma. Nevěsty ho obvykle pečou svým snoubencům, aby si nedůvěřiví jinoši byli jisti kvalitou budoucího manželství. Pravda, ono to nejspíš nikdy nebude úplně ono a bez mráčků. Tento moučník však ukazuje, že aspoň v kuchyni budou muži naprosto v pohodě. Ne, manželství je stále krásná věc, takže tohle berte s nadsázkou. A pokud vám je nějaká dáma udělá, zpozorněte. Třeba na vás má vážnější zálusk.

Ingredience do housek

  • 420 gramů celozrnné mouky
  • 130 ml mléka
  • 70 gramů cukru
  • 2 gramy soli
  • 50 ml vody
  • 2 vejce
  • 60 gramů másla
  • 1 polévková lžíce vanilkového extraktu
  • 10 gramů droždí
  • 300 ml šlehačky
sklenice ingredience

Nadýchaná hrníčková buchta za 33 Kč. Praktické servírování a chuť luxusních cukráren si zamiluje celá rodina

Postup

  • Smíchejte mléko a čerstvé droždí. Do směsi pak přidejte 1 polévkovou lžíci mouky. Během míchání přidejte další 3 polévkové lžíce. Vše pak znovu dobře promíchejte a nechte stát hodinu na teplém místě.

těsto

  • Rozklepněte vajíčko, předejde zbývající cukr a také vanilkový extrakt. Vše osolte, přidejte zbytek mouky, promíchejte veškeré přísady stěrkou a dejte si záležet.

těsto kobližek

  • Pak přidejte měkké máslo a rukama vypracujte těsto. Z něj vytvarujete několik koulí. V nádobě je zakryjte folií a nechte minimálně 2x vykynout.
  • Kromě již použitých přísad dávají italské ženy do těsta ještě dle potřeby sušené ovoce, případně kandované. Je však na místě poznamenat, že bez obojího je těsno ve výsledku mnohem křehčí.

maritozzi plnění

  • Nakynuté těsto vyválejte do tvaru klobásy a rozdělte na středně veliké kuličky. Pak je dejte na plech na pečení a nechte i něco stranou na další vykynutí.

plněné bulky

  • Housky poté vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů Celsia, nechte péct cca 15 minut. Bochánky pak nechte vychladnout, udělejte podélný řez a naplňte ho šlehačkou.

Veškerý volný čas trávila s prsty na klávesnici. Psaní článků se časem stalo jejím největším koníčkem. Neustále ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*