Buchta na plech pro nečekanou návštěvu. Jednoduchý a rychlý recept s přísadami, které již máte

Obyčejný rychlý moučník můžete podávat namazaný džemem a posypaný kokosem, anebo ho použijte jako korpus na složitější dortové variace. Je snadný, rychlý a levný a chutná skvěle.

Úplně obyčejná a jednoduchá buchta na plech se může hodit, kdykoliv potřebujete levné a rychlé pohoštění ze základních surovin. Kromě toho ale toto těsto můžete využít jako základ pro další dortové kreativní tvoření. Stačí jej rozdělit na dva pláty, natřít je nějakým dobrým domácím krémem a ozdobit třeba čokoládovou polevou.

Ingredience

  • Vejce – 2 ks
  • moučkový cukr – ½ sklenice nebo podle chuti
  • vanilkový cukr – 5 g
  • sůl – 1 špetka
  • olej – ½ sklenice
  • mléko – 1 sklenice
  • hladká mouka – 17 lžic
  • prášek do pečiva – 15 g
  • 9% ocet – 1 lžíce
  • ovocný džem – 2 až 3 lžíce
  • kokosové vločky – 2 lžíce

K odměřování surovin jsme jako měrnou jednotku použili sklenici o objemu 250 ml.

Návod na přípravu

Dvě vajíčka vyklepněte do misky, přisypejte moučkový a vanilkový cukr a špetku soli a vše šlehejte tak dlouho, dokud se cukr a sůl nerozpustí a vejce nezískají bělavou a napěněnou konzistenci. K té pak přilijte olej a mléko a po několika dílech do směsi zapracujte také prosátou hladkou mouku. Nakonec přidejte jednu polévkovou lžíci octa a vše znovu dobře promíchejte.

Výsledné těsto přemístěte na plech vyložený pečicím papírem, anebo bohatě vymazaný máslem a vysypaný hrubou moukou. Plech vložte do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C a pečte buchtu asi 40 minut v závislosti na specifických vlastnostech vaší trouby. Zda je buchta dostatečně propečená, vyzkoušejte zapíchnutou špejlí.

Po dopečení buchtu nechte v plechu úplně vychladnout na pokojovou teplotu a pak ji opatrně vyklopte ven. Sloupněte z ní pečicí papír, povrch natřete ovocnou zavařeninou a posypejte strouhaným kokosem. Nakrájejte moučník na porce a podávejte spolu se šálkem voňavého čaje nebo kávy.

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*