Svěží a lehký dezert přímo na léto je borůvkové tiramisu – letošní hit

Fotografie: Unsplash

Udělejte si borůvkové tiramisu do dezertových skleniček, abyste si ušetřili práci. Vypadá to lépe, než ve větší formě a dokonce i vašim přátelům se to bude určitě líbit více.

Klasická verze tiramisu z kávy už asi nikoho nepřekvapí. Léto nám dává příležitost výbornou příležitost, pochutnat si na výborných dezertech z čerstvého ovoce. Rozhodli jsme se dát vám tento recept na borůvkové tiramisu. Osvěžující chuť borůvek je vhodná na tyto horké letní dny a nestrávíte celý den v kuchyni. Krom toho je to nepečené, takže se nebudete trápit ani horkou troubou. Místo silné kávy budou v tomto receptu piškoty namáčeny do sladkého borůvkového sirupu.

Co budete potřebovat

  •  16 ks sladkých piškotů
  •  3 vejce
  •  420g borůvek
  •  200g mascarpone
  • 210g cukru
  • 2 lžičky citronové šťavy
Fotografie: Unsplash

Jak udělat tento lahodný dezert?

400g borůvek dejte do mixéru a rozmixujte, smíchejte se 150g cukru a citronovou šťávou a dejte vařit na střední oheň po dobu 5 minut. Jakmile se vám pyré ochladí, odložte 2 lžíce pro pozdější použití. Ze žloutků a cukru vymíchejte pěnu, přidejte mascarpone a opět zamíchejte. Bílky s cukrem vyšlehejte samostatně, dokud z nich nebudete mít tuhý sníh. Vmíchejte do žloutkového krému a jemně promíchejte silikonovou stěrkou.

Fotografie: Unsplash

Na dno skleniček dejte půlku piškotu, potom borůvkové pyré a stejné množství krému. Vrstvy postupně opakujte a dezert zakryjte potravinářskou fólií a nechte 2,5 hodiny odpočívat v lednici. 15 minut před podáváním dezert vytáhněte z ledničky a ozdobte zbylými borůvkami a třeba mátou. Dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]