Beru kefír a marmeládu a nejnadýchanější koláč od mé babičky je na stole do 10 minut

Buchta s kefírem

Koláče jsou velmi oblíbeným pokrmem, obzvláště ke kávě. Pokud víme, které ingredience k sobě pasují, máme zaručený recept na lahodný a chutný dezert.

Pečení neodmyslitelně patří téměř do každé kuchyně, výhodou je, pokud dokážeme najít recept, který je zároveň chutný a rychlý na přípravu. To koláč, který v sobě kombinuje kefír a marmeládu, rozhodně splňuje. Výhodou tohoto dezertu je nejen jeho jednoduchá příprava, ale také nízká cena surovin, které jsou na jeho přípravu potřeba.

Ingredience potřebné na přípravu dezertu z kefíru:

  • 2 středně velká vejce
  • 150 gramů cukru krystalu
  • 100 mililitrů rostlinného oleje
  • 250 mililitrů kefíru
  • 250 gramů hladké mouky
  • lžička vanilkového cukru
  • lžička jedlé sody
  • špetka soli
  • oblíbená marmeláda

Buchta s kefírem

Džemový koláč, který je snadnější než vajíčka

Příprava tohoto koláče je opravdu nenáročná a poradí si s ním i naprostý kuchyňský začátečník. Budeme na něj potřebovat hlubokou mísu, ve které si smícháme cukr, sůl a vanilkový cukr. Tuto kombinaci za pomoci ručního šlehače šleháme do té doby, dokud se nerozpustí zrnka cukru. Jakmile dosáhneme této konzistence, můžeme v receptu pokračovat dále.

Mřížkový dort

Dosud nejchutnější recept na nadýchaný čokoládový dezert Spartak

Buchta s kefírem

Do směsi přidáváme další připravené ingredience

Misku si vezmeme k sobě a přidáme rostlinný olej a kefír. Během toho neustále směs mícháme, aby nám nevznikly nevzhledné a méně chutné hrudky. Jako další do směsi přidáme prosetou mouku a sodu. Díky tomu nám začne vznikat husté těsto. To dáme do hluboké misky, kterou jsme si předem vymazali rostlinným olejem.

Buchta s kefírem

Připravené těsto dáme do trouby a počkáme

Do těsta je zapotřebí zamíchat také vybranou marmeládu. Tu jednoduše do těsta nakapeme a za pomoci špejle marmeládu rozetřeme do těsta tak, aby nám vznikl tygrovaný vzor. Připravený plech vložíme do trouby a pečeme po dobu 35 minut na 180 stupňů. Výsledkem je nejen velmi chutný, ale také cenově a časově nenáročný dezert.

Zkušená kuchařka rozhodně ví, co na talíři nejvíc rozehraje chuťové pohárky. Nejraději má tradiční českou kuchyni,... [Více o autorovi]

Buďte první kdo přidá komentář

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*