Tyto křehké sušenkové koblihy se lahodně rozpadají v ústech: Opravdu je zkuste, upečené jsou za pouhých 15 minut

Křehké a sladké sušenky si zamilují nejen děti, ale i dospělí. Těsto je velice jednoduché na přípravu a pochutnat si na hotové dobrotě můžete už za 15 minut.

Když jdete do obchodu, tak si můžete všimnout velkého množství různých sušenek, jejichž obaly člověka úplně lákají ke koupi. Vytipovat mezi nimi ty skutečné dobré je docela složité, sem tam zkrátka uděláte krok vedle. Co udělat proto, abyste doma měli vždy jen dobré sušenky, které budou hned pryč ze stolu? Upečte si vlastní! Je to jednodušší, než si můžete myslet.

Co budete potřebovat

  • 2 vejce
  • 200 g moučkového cukru
  • 125 g krystalového cukru
  • 10 g prášku do pečiva
  • 125 g slunečnicového oleje
  • 450 g krupice
  • 125 g řeckého jogurtu
  • džem
  • špetka soli
  • citronová kůra

Je to opravdu jednoduché

Nejprve si v misce smíchejte vejce, krystalový cukr, rostlinný olej, džem a řecký jogurt. Hmotu pořádně zamíchejte, aby se cukr ve směsi úplně rozpustil. Do vaječné směsi přidejte citronovou kůru a ingredience znova promíchejte. Do celkové hmoty po částech nasypte krupici. S druhou částí krupice můžete přidat prášek do pečiva a poté zadělejte těsto.

Těsto osolte a dejte na 5 minut na teplé místo. Předtím ale misku zakryjte potravinářskou fólií. Z této hrudky těsta je poté třeba vyválet malé kuličky a každou obalovat v moučkovém cukru. Na plech dejte pečicí papír a vytvarované kuličky na něho vyskládejte. Předehřejte si troubu na 200 stupňů a sušenky pečte asi 15 minut. No a po této době máte hotovo. Opravdu si je vyzkoušejte. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]