Královské maso plněné a pečené v troubě: Tchyně vymyslela nový způsob přípravy. Teď ho doporučuju všema deseti

Pokud vás zrovna čeká nějaká oslava, vyzkoušejte si připravit tento skvělý pokrm, který sice vypadá poněkud složitě, ale nebojte se, není.

Tento recept je docela jednoduchý, i když se může zdát, že jeho příprava bude velmi složitá. V tomto případě zdání klame. Pokrm se skvěle hodí na nějaký sváteční stůl, takže pokud chcete pohostit vaše hosty něčím speciálním, rozhodně ho vyzkoušejte. A nebojte se, zvládne to snad každý. Tak co, vyzkoušíte ho?

Co budete potřebovat

  • vepřové maso, 2 kg;
  • sýr, 150 g;
  • rajčata, 4 ks;
  • francouzská hořčice a sójová omáčka, každá 3 lžíce;
  • rostlinný olej, 3 polévkové lžíce;
  • pepř, koření, koření podle chuti, sůl.

Je to velmi jednoduché

Je jen na vás, jestli si vyberete vepřové a nebo kuřecí maso. Smíchejte si sójovou omáčku a francouzskou hořčici, přidejte sůl, koření a nějaké bylinky. Na vepřovém masu udělejte hluboké řezy, které trochu osolte a opepřete. Maso nyní potřete připravenou omáčkou ze všech stran a nechte několik hodin marinovat. Nejlepší bude, když ho dáte do lednice a necháte marinovat přes noc.

Česnek si nakrájejte na plátky a sýr také na plátky. Do zářezů v mase vložte rajčata, sýr a česnek a maso zabalte do alobalu. Udělejte do něj vpichy párátkem. Pečte při 200 stupních asi 1,5 hodiny, poté alobal rozložte a vepřové maso opékejte 20 minut. Takový pokrm můžete podávat jak teplý, tak studený. Tak i tak bude chutnat naprosto dokonale. Podávejte například s chlebem. Přejeme vám dobrou chuť!

František je redaktorem s bohatými zkušenostmi v oblasti psaní článků pro online magazíny. Po absolvování všeobecného ... [Více o autorovi]